köttgryta

Köttgryta med blomkål- och broccolimos

av Cecilia Folkesson

Köttgryta med blomkål- och broccolimos

4 port.
800 gram grytbitar
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
6 kryddpepparkorn
Salt+svartpeppar
ca 0,5 liter vatten
1 dl rödvin
Morötter

Bryn köttet och en hackad lök i smör eller kokosfett. I med kryddpepparkornen, tomatpuré, salt och peppar. Häll på vatten och rödvin. Låt puttra på låg värme gärna 2 timmar. Minst. Häll i mer vatten om det behövs. Mot slutet, i med morötter och en klyftad gul lök.

 

Blomkål- och broccolimos
1 broccolibukett
1 litet blomkålshuvud
Salt+svartpeppar
Smör eller olivolja
Ev en klick creme fraiche

Koka broccoli och blomkål. Stavmixa med smör eller olivolja. (+ creme fraiche om man vill) Salta och peppra.

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More