kom igång med träning

Kom igång med din träning i 3 steg!

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Våren börjar äntligen närma sig, eller rättare sagt; återvända. För ett tag sen gick vi i shorts och t-shirt och den senaste veckan hade det varit raggsockor och braskamin som gällt. Helt galet!

Våren är den perfekta tiden att komma igång att träna. Och gärna utomhus! Här är mina tips på hur du kan motivera dig själv att komma ut varje dag. Har man suttit inne hela vintern och skippat gym mm – börja på steg 1 och fortsätt sedan vidare med steg 2 och 3.

Lycka till!

 

nextory

Steg 1 – Ljudbok och långa promenader

Ljudbok är perfekt om man är omotiverad (eller lat) men ändå vill komma ut och röra på sig. Ladda ner en ljudbok du gillar (jag lyssnar på Häxan just nu, väldigt spännande) och lyssna inte på den mer än när du går. Snart är du förhoppningsvis så inne i boken att du VILL gå ut även när vädret inte är ultimat!

Få en gratis månad hos Nextory! Lyssna på hur många ljudböcker du vill under 1 månad. Du avslutar när du vill och inga pengar dras under gratisperioden. Klicka här för 1 gratismånad

 

kom igång med träning fitbit

Steg 2 – Powerwalks och stegräknare

När du gått dig igenom en ljudbok, eller redan innan om du känner dig redo, gå över till powerwalks. Snabba promenader där du blir riktigt varm och svettig. Du ska gå så snabbt att du har svårt att föra en normal konversation (om du går tillsammans med någon).

Jag kör med stegräknare, tycker det är en väldigt bra morot. Denna från Fitbit har även pulsmätare och du får ett mail varje vecka med dina resultat. Perfekt att mäta hur långt man gått, och se hur många steg man tar på en dag. Ett bra grundmål är att gå minst 10 000 steg per dag.

 

kompressions sleeves

Steg 3 – Joggingturer i skogen

Nu är det dags för joggingturer! Anpassa dessa efter dig själv. Det kanske räcker med 2,5 kilometer första rundan. Öka successivt och variera gärna med intervaller. T. ex. spring 1 minut gå 2 minuter osv. Efter några veckor är du säkert uppe i 5 kilometer utan problem. Boka gärna ett lagom långt sommarlopp så du har något att träna inför.

Tips! Spring i skogen, gärna off trail eller på små stigar. Att inte veta vad som dyker upp efter nästa 25 meter är ofta mycket trevligare än att nöta kilometerlånga raksträckor på asfalt.

Dessa grymma kompressionssleves hittar du här.

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Finurliga fröken 16 maj, 2017 - 23:37

Fantastiska tips! Jag måste verkligen komma igång. Min dröm är att kunna springa. Men just nu orkar jag knappt gå. Så det får bli att börja så som du tipsar om. Och ljudböcker är ju perfekt i det läget!

Svara
Cecilia Folkesson 17 maj, 2017 - 10:10

HEj! Då är det bara att börja med steg 1! Små steg i rätt riktning 🙂
Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More