Kokosgröt är ett av mina mest googlade recept och något jag åt varje morgon i minst ett år. Utan att överdriva. Denna frukost mättar extremt bra, innehåller inga mejeriprodukter och är glutenfri. Och extremt god ska tilläggas!
Man kan variera kokosgröten mycket genom att röra i bärpulver, toppa med nötter, färska bär, frön eller kokoschips. Jag brukar även smälta ner några bitar kakaosmör. Kakaosmöret tillsammans med vaniljpulver ger kokosgröten en supergod smak!
Kokosgröt
(1 portion)
2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosgrädde
1 krm vaniljpulver
(Ev. några bitar kakaosmör. Kan uteslutas)
Nötmjölk till servering
Gör så här:
– Vispa ihop alla ingredienser i kastrull på svag värme tills lagom konsistens. (Ju längre tid/varmare, desto torrare gröt)
– Häll upp i skål och servera med nötmjölk, bär och kokos. Eller det du har hemma!
Fler recept:
Recept: Hemmagjord nötmjölk
Recept: Quinoagröt
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram. Och glöm inte besöka min webshop!
11 kommentarer
Är det någon som testat att göra gröten i mikron? Hur gjorde du och blev det bra?
2 ägg? Hur mycket havregryn? Confused men vill prova. Älskar kokos!
Inga havregyn. Bara kokosmjöl och kokosmjölk 🙂
Kan man ersätta äggen mot ngt annat?
Mvh Katarina
Hej! Det låter jättegott jag har en liten grabb på 10 månader & funderar på att börja ge honom detta till frukost/mellanmål? Jag har lite svårt att hitta frukostar till honom. Vill inte ge honom gluten (bara jättelite någon gång ibland) & inte bär eller frukt än.
Mvh Elin
Ser supergott ut:) Har aldrig testat kakaosmör. Det låter spännande. Vilket märke använder du ?
Kram Malin
Hej Malin!
Kul att höra 🙂
Jag använder lite olika. Alla smakar ungefär samma. Har testat tex renee voltaire och rawpowder. Finns på bodystore.com
Kram Cecilia
Wow oväntat gott! Jag trodde det skulle ha en jätte “äggig” smak men det var mycket gott. Jag hade ingen kokosmjöl så gjorde det med vanlig mjölk istället och kryddade med kardemumma och kanel. Tack för receptet, kommer definitivt göra detta mera och experimentera med olika toppings 🙂
Hej!
Vad för typ av kokosgrädde är det? Funkar det med kokosmjölk? Antar att kokosmjölken är den på burk?
Jag brukar använda Santa Maria på tetra, Extra creamy coconut milk
Kan man spara gröten i kylen för att sedan värma upp den igen? 🙂