kokosgröt paleo

Kokosgröt med blåbär och mandlar

av Cecilia Folkesson

Denna kokosgröt är både Paleo- och LCHF-vänlig. Krämig, supergod och väldigt mättande! Jag brukar förbereda en kastrull med alla ingredienser i kylen, så är det bar att ta fram och sätta på spisen på morgonen. Allt för att spara tid och samtidigt få i sig en bra och nyttig frukost!

 

Kokosgröt med blåbär och mandlar

2 ekologiska ägg
1 dl kokosgrädde
1 msk kokosmjöl
Kardemumma
Vaniljpulver

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser med visp i kastrull på svag värme tills lagom konsistens.

 

Servera med:
Blåbär
Mandlar
Solroskärnor
En skvätt kokosgrädde eller hemmagjord nötmjölk

 

Följ här:

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Ida 3 april, 2014 - 11:51

En av mina bästa frukostar (eller lunch eller middag för den delen). Brukar krydda med massor av kanel! Minst lika gott som “vanlig” gröt plus att magen blir glad och håller sig mätt länge!

Svara
Jennifer 3 april, 2014 - 13:19

Vad smakar cocoa butter? Kakao?

Svara
Elin Eriksson 3 april, 2014 - 16:03

Har varit skeptisk mot gröt gjord på ägg (framförallt pga konsistensen) och inte vågat prova men idag tog jag mod till mej och blev mycket positivt överraskad! Det var ju jättegott! En ny frukostfavorit helt klart 🙂 Tack för tipset!

Svara
Emelie 3 april, 2014 - 18:09

Jag älskar kokosgröt, tröttnar aldrig! Dessutom håller jag mig mätt långt in på eftermiddagen. Kör med vanuljpulver, kardemumma och kanel, mycket av allt och kanske en klick smör på toppen och lite extra kokosflingor. Hoppar ofta över mjölken runt om, tycker gröten funkar att äta som den är. Mums!

Svara
Therese 4 april, 2014 - 11:12

Hejsan. Vart köper man kolsgrädde? Vilken kyl ska det finnas i? Kan inte hitta det på vårt ica kvantum. Caco butter vilken hylla hittar man det? Ursäkta 100 frågor men har levt på havregryns gröt i 10 år och har sen 2 år tillbaka kört lchf och vräkt i mig turkisk yoghurt vilket inte är bra för östroge nivåerna i kroppen så jag vill gärna få en nu favvvo gröt att köra på! Med vänlig hälsning, Therese

Svara
Linda 1 maj, 2014 - 07:36

Hej. Vad I den turkiska yoghurten påverkar östrogen nivån i kroppen?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More