glutenfria kesoplättar

Glutenfria kesoplättar

av Cecilia Folkesson

I går testade jag Lchf-plättar, eller keso-plättar. Barnen älskade det. Helt perfekt kvällsmat. Bara tanken av att dom äter ägg, keso och bär till kvällsmat istället för macka och flingor… Och hos oss går kokta ägg och keso inte hem i vanliga fall, så detta var klockrent. Och dom frågade inte ens efter sylt!
Plötsligt händer det!

 

Kesoplättar
2 ägg
1 liten burk keso
1 msk fiberhusk
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

Gör såhär: Stavmixa allt. Låt stå ca 10 min. Syek i kokosfett eller smör.
Smeten blir väldigt tjock, men när man klickar ut i stekpannan är den lätt att platta ut. Jag stekte 3-4 åt gången i vanlig stekpanna.

 

20120913-091826.jpg

20120913-091832.jpg

20120913-091841.jpg

20120913-091853.jpg

20120913-091900.jpg

20120913-091906.jpg

26 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

26 kommentarer

Sandra 13 september, 2012 - 13:20

Mina barn är mjölkproteinallergiker, vet du om det finns något som är jämförbart med keso då?
Nästan allt annat finns de ju så man kan byta ut.

Svara
LISA 13 september, 2012 - 13:44

Kesoplättar, dock utan bär och vaniljpulver är stående på vår meny! Brukar lägga lite ost och skinka mellan två stycken (färdiga) och sen in i smörgåsgrillen!
Igår använde jag det som pizzabotten och hade även i parmesan i smeten. MUMS! Skulle inte byta mot vanlig pizza för allt i världen!

Svara
Sandra 13 september, 2012 - 14:37

Jag älskar kesoplättar, så enkelt, så gott, så nyttigt.
Äter dom heslt direkt ur stekpannan lite varma men kan äta dom kalla oxå.
Ost på är super för att få en “macka”.

Svara
Anna 13 september, 2012 - 19:13

Tack för tipset 🙂 inhandlade ingredienser på väg hem från jobbet. Resultatet blev ju jätte gott. Mums

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 13 september, 2012 - 22:35

Precis, ibland händer det! Jag måste jobba vidare lite med mina barn.. 🙂 Men det är väldigt gott med kesoplättar!

Svara
Terese 17 september, 2012 - 18:47

Måste erkänna att jag var lite skeptisk innan, då keso inte är det bästa jag vet. MEN, DET HÄR VAR VERKLIGEN JÄTTEGOTT! Mums! 🙂 Kommer absolut att göras flera gånger. Jag hade i ca 1/2 dl riven parmesanost också och inte riktigt en burk keso.

Svara
Cecilia Folkesson 18 september, 2012 - 19:36

visst lät det sådär och var kanon! ska testa parmesan i 🙂

Svara
Terese 19 september, 2012 - 15:00

Har även fått tipset att testa med crème fraiche, rödlök, räkor och löjrom på. Är nog inte heller så tokigt. 🙂

Svara
Sara 20 september, 2012 - 12:53

Tyckte dom var lite svåra att steka, innan man fick lite grepp om det! Men verkligen supergoda, hade kanel i mina, och smält smör ovanpå! Yum!!

Svara
Cecilia Folkesson 21 september, 2012 - 20:04

Man lär sig snabbt. men visst var det lite krångligt först! Kanel var ett bra tips, tack 🙂

Svara
Lisa 3 december, 2012 - 19:09

Hej! Tack för en väldigt inspirerande blogg!! Jag undrar om det är en portion eller flera med detta receptet? 🙂
Vänligen, Lisa

Svara
Cecilia Folkesson 3 december, 2012 - 21:54

Tack själv! Räcker till 2 vuxna

Svara
Pernilla 27 januari, 2013 - 17:30

Trevlig blogg du har!! Är det 2 eller 3 ägg i receptet? På första bilden har du lagt fram 3 ägg men sen står det 2 i receptet.

En annan fråga angående kokosmjöl. Det är ganska mycket kolhydrater i(hittar med ca 17 g/100 g). Är det ok ändå och hur kan den skilja så mycket mellan riven kokos och kokosmjöl? Är mandelmjöl att föredra?

Tack!!

Svara
Cecilia Folkesson 27 januari, 2013 - 18:16

Hej Pernilla, tack då mycket 🙂
2 ägg enligt receptet. Jag hade nästan 1 hel storburk, och då blev det 3 ägg i den omgången. Men en sats är 2 ägg och en liten burk keso. Vet inte varför det skiljer så mycket mellan kokosmjöl och kokosflingor? Kokosmjöl tycker jag är ok. Man använder så lite av det. / Cecilia

Svara
Nina 29 januari, 2013 - 08:41

Det finns två sorters kokosmjöl om man verkligen vill vara hård med kolhydraterna. Ett som är runt 17 gram och ett mycket lägre typ fyra gram. Jag använder dock mest det första eftersom det är lite lättare att få tag i och oftast billigare:-)

Svara
Ida 4 mars, 2013 - 18:48

hej  ser jätte gott ut! Är de beräknat till en person? Tycker de kan vara svårt hur mycket man ska äta 

Svara
Cecilia Folkesson 4 mars, 2013 - 21:26

ca 2-3 barnportioner, 1-2 vuxenportioner. Ät tills du blir mätt 😉

Svara
helena 17 mars, 2013 - 15:04

tips: skippa vaniljpulvret och ät med hackad rödlök, creme fraich och lite herbal-salt.. och löjrom om man gillar det.. underbart gott, lchf-langos!!

Svara
Bengt 16 april, 2014 - 20:13

Stort tack för detta tips!

Jag tog idag efter jobbet och förädlade en plätt….

Tog en plätt, lade på ganska så mycket rökt skinka, lite stark Dijon-senap, ganska så mycket svartpeppar, ett lager med skivade småtomater, och så två st skivor ost över det hela.

Sedan in i ugnen med grillen på, 240 C, vet inte tiden, men fram tills att osten började bubbla, vansinnigt god och mättande liten enkel “minimiddag/mellanmål” !

Svara
Lingonliljan 23 juli, 2016 - 13:28

Mmm. Ser zzzuperzzzzmarrigt ut!

Svara
Cecilia Folkesson 27 juli, 2016 - 22:03

Det är dom!
// cecilia

Svara
Åsa Lilja 10 juli, 2018 - 20:10

Hej.
Trevlig blogg denna!
Bor utomlands och det är supersvårt att få tag i Fiberhusk. Vad kan man använda i stället??
En liten burk Keso, hur många gram/ml innehåller den?? Kan man använda Kesella=Cottage cheese som finns å köpa här??
Tacksam för svar.
Åsa

Svara
Cecilia Folkesson 12 juli, 2018 - 15:02

Hej,
tusen tack!
Man måste nog ha just fiberhusk här för att det ska bli bra..
En burk keso innehåller 250 gram

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More