Har du testat att göra julgröt med saffran?
Denna juliga gröt gjord på risgryn, kokosgrädde och granatäpple är ett supergott alternativ till den vanliga julgröten. Äter du inte ris kan du göra min paleo-vänliga kokosgröt med extra saffran och granatäpple.
Julgröt med saffran och kokos
(4 portioner)
- 2 dl risgryn/grötris
- 4 dl vatten
- 4 dl kokosgrädde (1 burk) + ca 3 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 nypa vaniljpulver [Adlink]
- 0,5-1 påse saffran
- Lite sötning om man vill
- 1 granatäpple
Gör så här:
- Koka upp risgryn med 4 dl vatten, sänk till låg temperatur och lår puttra i ca 10 minuter.
- Blanda sen i resten av ingredienserna – utom granatäpplet.
- Låt gröten tjockna på låg värme i ca 30 minuter och rör om under tiden.
- Blir gröten för tjock – tillsätt lite mer vatten.
- Kärna ur granatäpplet och rör i häften i gröten när den är klar. Toppa med resten.
Börja gärna med 0,5 påse saffran och smaka av mot slutet. Jag använde en hel påse då jag älskar saffran.
Läs mer: Så kärnar du ut ett granatäpple
11 kommentarer
Låter gott!
Det står inget om granatäpplet i ingredienserna bara i texten nedanför. Kan man ta fryst granatäpple?
Hej Pernilla – lägger till det. tack <3
Du kan ta fryst om du vill 🙂
God Jul,
Cecilia
Hei
Hvor mange gram er det i en pakke safran?
Fint! Ser gott ut!
Använde du någon sorts av socker?
Tack!
Hej,
Jag hade inget socker men det kan man ha om man vill såklart 🙂
// Cecilia
Tror du man kan använda fullkornsris? Har bara det och jasminris hemma…..
Äter du den varm eller kall?
[…] Klicka här för recept […]
Så god! Gjorde denna över natten, alltså på kvällen kokade ris med vatten 10 min och sen i med övriga ingredienser, kokade upp, drog av från plattan och lät stå framme över natten. Perfekt resultat!
Hej, ska det vara 4 dl kokosgrädde+3dl vatten?
[…] är en favorit under julen! Och du kan ha det i så mycket – allt från i gröten till i plättar och aioli. Dessa saffranskulor är superenkla att göra och väldigt […]