Här hittar du allt från recept på nyttig och glutenfri mat för hela familjen
till inspiration inom naturlig skönhet, hälsa och träning.
Jag som skriver heter Cecilia Folkesson, är utbildad kostrådgivare och
mamma till 3 småkillar. Brinner för ekologiskt, naturlig mat, barfotalöpning
och resor.
Jag skrev en del igår om barn och socker. Känner lite grann att vi måste hitta en strategi för att hjälpa Sveriges barn ut ur sockerkulturen. Det är så lätt för oss vuxna att gå över till LCHF och ta medvetna val kring vad vi äter – en helt annan sak för barn.
Ketchup, saft och glass sötad med stevia blir riktigt vettiga alternativ. Fler bra produkter skulle kunna vinna mark… och liksom vilken fördel att bara baka en födelsedagstårta enligt vanliga receptet men byta ut sockret mot ett bra sötningsmedel. Tänk ett födelsedagskalas utan raffinerat socker men ändå med det som barn vill ha och förväntar sig. Visst vore det underbart om vi kunde skippa sockerkulturen men vad är ett rimligt nästa steg egentligen?
Funderar mycket på det här nu. Lider med min dotter som mår dåligt av socker och måste försöka tänka konstruktivt… 🙂 Men imorgon blir jag snittad så nu ska jag tänka på det. 🙂
Usch och fy för stora godisförpackningar. Och det sjuka är ju att folk blir som tokiga i det och tycker att de gör riktiga fynd när de får extra mycket! Mindre godis åt folket helt enkelt tycker jag. Härlig resa ni har verkat haft förresten!
Jag började följa din blogg för att inspireras och taggas, du verkade vara en taggande människa. Men jag vet inte om jag inspireras så mycket nå mer efter den senaste tidens inlägg då jag måste hålla med vad “i min lilla lilla värld” säger; du är hård du. Det känns som att du verkligen har tagit det till dig att vara stenhård, vilket märks på ditt skrivande.
Nu vet jag inte vad du vill ha för målgrupp som läser din blogg, men jag antar att du vill inspirera folk till en hälsosammare livsstil. Utifrån det antagandet tror jag ingen överviktig/viktkämpande person finner något inspirerande eller peppande att läsa inlägg som skriver …10% mer tjockis. om något som många av oss faller eller till och med väljer att äta då och då, då. Exempelvis som jag har insett att man inte kan köra livet 100% stenhårt, utan jag mår bäst i längden av att köra 80%-20%. Jag förstår att just du avsäger dig allt som har med socker att göra, men jag tror ju att du skulle få mer läsare att bli inspirerade om du inte drog det SÅ hårt. Man kan falla för frestelsen och hela livet är inte 100% utan socker för majoriteten av oss som också lever hälsosamt.
Ville bara säga det så du vet hur folk kan uppfatta dina inlägg.
Hej Camilla! Just det inlägg du syftar på skrevs “med glimten i ögat”. Kanske lät lite hårt, men alla vet väl att godis är kasst. 10 % mer socker blir det ju om man äter 10 % mer godis. Och socker gör en fet. Fakta. 10 % mer mat hade jag aldrig påpekat som något fel. Hoppas du förstår vad jag menar 🙂
Viss kan man fastna i sockerträsket.
Jag gör det inte för att jag tycker Lchf:en funkar så bra. I alla fall för mig.
Det jag mest av allt vill förmedla är hur mycket bättre man mår utan socker.
9 kommentarer
Jag skrev en del igår om barn och socker. Känner lite grann att vi måste hitta en strategi för att hjälpa Sveriges barn ut ur sockerkulturen. Det är så lätt för oss vuxna att gå över till LCHF och ta medvetna val kring vad vi äter – en helt annan sak för barn.
Ketchup, saft och glass sötad med stevia blir riktigt vettiga alternativ. Fler bra produkter skulle kunna vinna mark… och liksom vilken fördel att bara baka en födelsedagstårta enligt vanliga receptet men byta ut sockret mot ett bra sötningsmedel. Tänk ett födelsedagskalas utan raffinerat socker men ändå med det som barn vill ha och förväntar sig. Visst vore det underbart om vi kunde skippa sockerkulturen men vad är ett rimligt nästa steg egentligen?
Funderar mycket på det här nu. Lider med min dotter som mår dåligt av socker och måste försöka tänka konstruktivt… 🙂 Men imorgon blir jag snittad så nu ska jag tänka på det. 🙂
Håller med dig fullt ut! fy för allt socker.
snittad som i kejsarsnitt ?! 🙂
Du är hård du..
hård mot sockret bara 😉
hård mot sockret bara 😉
Usch och fy för stora godisförpackningar. Och det sjuka är ju att folk blir som tokiga i det och tycker att de gör riktiga fynd när de får extra mycket! Mindre godis åt folket helt enkelt tycker jag. Härlig resa ni har verkat haft förresten!
japp! mindre godis åt folket. hade varit bättre med; NU! 20 % mindre. 🙂
semestern var fantastiskt!
Jag började följa din blogg för att inspireras och taggas, du verkade vara en taggande människa. Men jag vet inte om jag inspireras så mycket nå mer efter den senaste tidens inlägg då jag måste hålla med vad “i min lilla lilla värld” säger; du är hård du. Det känns som att du verkligen har tagit det till dig att vara stenhård, vilket märks på ditt skrivande.
Nu vet jag inte vad du vill ha för målgrupp som läser din blogg, men jag antar att du vill inspirera folk till en hälsosammare livsstil. Utifrån det antagandet tror jag ingen överviktig/viktkämpande person finner något inspirerande eller peppande att läsa inlägg som skriver …10% mer tjockis. om något som många av oss faller eller till och med väljer att äta då och då, då. Exempelvis som jag har insett att man inte kan köra livet 100% stenhårt, utan jag mår bäst i längden av att köra 80%-20%. Jag förstår att just du avsäger dig allt som har med socker att göra, men jag tror ju att du skulle få mer läsare att bli inspirerade om du inte drog det SÅ hårt. Man kan falla för frestelsen och hela livet är inte 100% utan socker för majoriteten av oss som också lever hälsosamt.
Ville bara säga det så du vet hur folk kan uppfatta dina inlägg.
Hej Camilla! Just det inlägg du syftar på skrevs “med glimten i ögat”. Kanske lät lite hårt, men alla vet väl att godis är kasst. 10 % mer socker blir det ju om man äter 10 % mer godis. Och socker gör en fet. Fakta. 10 % mer mat hade jag aldrig påpekat som något fel. Hoppas du förstår vad jag menar 🙂
Viss kan man fastna i sockerträsket.
Jag gör det inte för att jag tycker Lchf:en funkar så bra. I alla fall för mig.
Det jag mest av allt vill förmedla är hur mycket bättre man mår utan socker.