jobba hemifrån

Jobba hemifrån – så lyckas du!

av Cecilia Folkesson

Behöver du tips på hur du bäst lyckas med att jobba hemifrån?

I rådande tider är vi många som jobba hemifrån. Inte alltid helt enkelt. Det är lätt att sätta på en tvätt, ligga och sova lite för länge om inte riktigt komma i rätt flow som man annars brukar ha.

Jag har samlat 10 tips hur du får arbetsdagen att flyta på bättre. Hoppas du hittar några tips som kan hjälpa dig!

 

1. Sätt upp en arbetsplats

Gör en liten plats som är en dedikerad till jobbet. Ställ dit allt du behöver och sitt endast där under dina arbetstider.

 

2. Börja morgonen med en promenad

Har du möjlighet – ta en promenad på morgonen innan jobbet. Lovar att du kommer få mer energi när du kommer tillbaks hem. Går du snabbt kan du dessutom se det som ett bra träningspass!

 

3. Planera dagen

När man sitter hemma och jobbar är det lätt att man gör massa annat under dagen och att man inte riktigt kommer igång med det man ska. Börja arbetsdagen med att planera vad du ska göra och när det ska vara klart.

 

4. Gör tydliga att-göra-listor

Listor är superbra för att få arbetsdagen så effektiv som möjligt. Börja med att prioritera det som absolut måste göras klart under dagen och fyll sen på med övriga punkter. Ha listan jämte dig under dagen och stryk över så snart något är klart. Bästa känslan att se de där strecken!

 

5. Har du kollegor – fika

Om du har kollegor som du annars jobbar med – ta en fika med dem via Skype eller liknande. Bestäm en tid och håll er till den stunden varje dag. Är man van att jobba i grupp tillsammans med kollegor är denna stund viktig.

 

6. Förbered lunch

Småätande har varit ett av mina största problem när jag jobbat hemma. Och så blir det lätt om man inte har en lunch inplanerad. Fixa matlådor eller beställ hem något. Precis som om du skulle vara på jobbet.

Här hittar du alla mina recept

 

7. Skippa tvätt och städning

Det här med att skippa allt som måste göras hemma är inte alltid helt lätt. Röj upp det värsta på kvällen efter jobbet är klart.

 

8. Ordning och reda “på jobbet”

De flesta som jobbar hemma har förmodligen inte ett extra rum som kan användas till kontor. Om du sitter i köket/vardagsrummet/sovrummet – röj upp när arbetsdagen är slut. Då slipper du se jobbet när du är ledig.

 

9. Håll fast vid rutinerna

Precis som om du skulle gå till jobbet: ta av dig pyjamasen, ta en dusch och ät frukost innan du börjar jobba. Bestäm dina arbetstider och håll dem.

 

10. Boka avstämningsmöten

Om du har kollegor som också sitter hemma – få till något snabbt avstämningsmöte under dagen. Jobbar du som jag – själv och helt utan kollegor, ta ett avstämningsmöte med dig själv. Hur långt har jag kommit, bör jag omprioritera på dagens lista för att hinna allt jag ska. Låter kanske inte så kul, men ett väldigt bra sätt att fokusera och att få saker gjorda.

 


Följ mig här

Följ mig gärna för fler tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More