Det är väldigt många som har synpunkter på vad jag äter. Eller rättare sagt på vad jag inte äter. Hur kan man klara sig utan potatis? Eller pasta och bröd! Det som är så gott. Hur klarar man av att leva ett liv utan godis? Man måste ju få unna sig!
“Nej, jag hade inte kunnat leva så. Man lever ju bara en gång. Jag tror på att äta lite av allt och röra på sig”.
Det är antagligen frasen jag får höra flest gånger.
Vad gör det okej att ha synpunkter på vad någon äter som väljer att äta bra mat, när det inte är okej att påpeka hur dålig mat någon äter?
Måste man verkligen ha pasta och bröd till maten för att den ska bli god? Vem tycker inte detta är godare än pasta? Och varför skulle man inte kunna ha detta till maten?
Och det behöver inte vara så dyrt med lågkolhydratskost. Jag fick ett nät brysselkål för 7:90:- och rödkålen var inte heller speciellt dyr.
16 kommentarer
Hahahaha exakt på pricken dom saker man får höra 😉 sen är jag lika förvånad som du att det är ok att gnälla på dom som är nyttiga men måtte djävulen ta den som gnäller på dom som äter snabbmat…
Visst är det så! Men man får ju inte sparka på dem som redan ligger ner 😉
Jag skulle aldrig få för mig att klaga på andras mathållning, det handlar ju om prioriteter. Jag bli galen på folk som håller på och påpekar vad någon äter, så sjukt ohyfsat!! Så därför kräver jag samma respekt av andra 🙂 försöker istället predika att alla sätt att äta inte passar alla, det gäller att hitta en nyans som man kan leva med och som man mår bra av, inte bara kortsiktigt utan även i det långa loppet. Det går lite sådär… Folk klagar ändå 😉
Ohyfs är precis vad det är. Och extremt irriterande. Men vi hade säkert också blivit bitska och jobbiga om vi åt massa socker 😉
Jag råkar oxå ut för att de jag äter ihop med har kommentarer på vad jag äter/inte äter.Avundsjuka,okunskap, nyfikenhet, omtanke lär väl ligga bakom frågorna? Men frustrerande att behöva förklara sig för att min mat på tallriken sällan liknar mina lunchkompisars. 🙂 Jag brukar kommentera tillbaka. Hur de har tillagat sin lunch och vad de använder för råvaror. Flikar gärna in ang tillsatser i maten 😉 🙂
Avundsjuka är nog helt rätt. Jag orkar inte ens kommentera längre 😉
Otroligt tröttsamt att få kommentarer på varje lunchrast… Jag bor i Norge, och här är brödkulturen väldigt stor. Bröd till alla måltider och till mellanmål vetebullar. Ändå är det jag med min “kaloribombe” till lunsch som borde veta att äggula är farligt för mig och att jag borde kolla upp mitt kolesterol, detta säger en kollega som snaskar på en rostad macka (av 4) med lättamargarin och sylt på…
Åh vad irriterande!
En middag på bara brysselkål och rödlök är dock svält.
Fast jag tror att detta var tillbehör…?
“Och varför skulle man inte kunna ha detta till maten?”
Annars håller jag med, om man bara äter det, fast man är hungrig.
Menade att man har detta istället för potatis, pasta, ris eller bröd 🙂
Jag var hundraprocentigt övertygad om att jag inte kunde leva utan bröd och potatis. När jag fick för mig att börja med GI-dieten, tänkte jag “OK, fyra veckor klarar jag nog, på ren viljestyrka”.
När fyra veckor gått (och jag insett att det var LCHF jag åt) kunde jag till min stora förvåning konstatera att bröd, potatis och pasta var totalt ointressant. Onödiga avdelningar i affären att passera. Det doftade nybakat i affären – men vaddå, blommor doftar också gott och dem äter man inte!
Nej, det hade jag aldrig trott om jag inte testat det själv.
haha, härligt! Och visst mår magen bättre utan?
Professor Göran Sjöberg har på ett lättfattligt sätt förklarat varför ett övermått av kolhydrater i kosten är ett beroendeframkallande gift för kroppen här http://josefboberg.files.wordpress.com/2013/04/livsfarliga-kolhydrater4.pdf
Mera om detta LivsViktiga ämne på Facebook här https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=590734990974155&id=100001129798998
Grönsaker som t ex tomat – med näringsvärde/100 g = 61% av energin i dem kommer från kolhydraterna http://www.fineli.fi/food.php?foodid=352&lang=sv – gäller det ju att vara återhållsam med också – som jag ser det.
Spännande! Det måsta jag läsa. Tack frö tipset 🙂
Våga vägra potatis 😀 Det blev man ju less på som 14-åring!
Mvh, http://matochsant.se