Denna helg har verkligen gått i matens tecken: Hjortbiffar med fetaoströra och bakad brie med nötter och fikon.
Syster Linn kom ner från Stockholm och vi hjälptes alla åt att laga en fantastiskt god middag. Vill verkligen tips om fetaoströran som går att variera med olika färska örter. Perfekt nu när mångas kryddodlingar är fulla! Till midsommar kan man byta ut basilikan mot gräslök, och till fisken klippa i massa färsk dill. Supergott!
Och den bakade brie-osten med massa nötter och fikon går inte heller av för hackor…
Fetaoströra med basilika
1 fetaost
ca 2 dl 34% crème fraiche
1 klyfta vitlök
1 kruka färsk basilika
Ca 1 msk kallpressad olivolja
Salt + peppar
Gör så här:
Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche, pressad vitlök, finhackad basilika, olivolja och salt och peppar. Låt stå i kylen så länge som möjligt innan servering.
Hjortfärsbiffar
(ca 5 personer)
800 gram hjortfärs (eller annan färs)
1 gul lök
1 ägg
0,5 msk torkad rosmarin
Salt och peppar
Gör så här:
Hacka löken och blanda med färs, ägg och kryddor. Forma biffar och lägg på grillen eller stek i smör eller ghee.

Servera med ugnsrostade grönsaker.
Bakad Brie med fikon och nötter
1 hel brie-ost
Blandade naturella nötter (t.ex. mandlar, hasselnötter, cashewnötter, valnötter)
Några torkad fikon
Några matskedar flytande honung
En nypa havssalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200° C. Lägg osten i en ugnsfast form. Hacka nötter och fikon och blanda med honung och hallsalt. Bred på nötlandningen på osten och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!