Havrekakor med choklad – funkar lika bra som mellanmål!
Dessa havrekakor är superenkla att göra och endast sötade med banan. Vill man ha dem lite extra söta kan man ha i lite agavesirap eller lönnsirap.
När du smälter chokladen – ha gärna i en klick kokosolja så blir chokladen inte lika hård när den stelnar.
Video: Baka havrekakor med choklad
Havrekakor med choklad
- 1 banan
- 0,5 dl jordnötssmör
- 2 dl glutenfritt havregryn
- En nypa salt
- + 75 gr mörk choklad
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa bananen och blanda ihop med resten av ingredienserna. (Smeten ska vara lite kladdig, men kunna rullas till bollar.)
- Platta till lite och gör en grop.
- Grädda i ca 20 minuter, vänd dem gärna upp-och-ner under halva tiden.
- Fyll med smält mörk choklad och låt stelna.
Fler recept på goda glutenfria kakor
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
1 Kommentar
Ser och låter gott
Detta ska jag prova