När man nämner att man inte äter socker är det inte lika många som höjer på ögonbrynen längre. Men när man även inkluderar frukt i detta brukar de flesta reagera. “Vi har alltid ätit frukt och det är ju naturligt, så det KAN ju inte vara dåligt”.
Visst, jag köper att vi alltid ätit frukt. Ta äpplen till exempel. Igår när jag var ute och gick hittade jag dessa, vildvuxna, fläckiga och supersura.
Vi har alltså INTE alltid ätit äpplen som ser ut såhär:
Och i år kom Arctic-äpplet ut i de amerikanska matbutikerna. Äpplet är genmodifierat och till skillnad från konventionella äpplen blir det inte brunt när man delar det och får inga bruna stötmärken. Golden Delicious och Granny Smith är först ut. Vi kan ju hoppas att GMO-äpplet inte tar sig till Sverige.
Källa: Epochtimes
12 kommentarer
Alltså Cecilia har du läst detta? Jag läste det igår och även länken i inlägget…det gav mig en rejäl tankeställare http://sockertjocken.se/bieffekter-av-en-strikt-lagkohydratkost/
Intressant! Jag äter ju inte strikt LCHF själv, och tycker man ska lägga till massor med grönsaker. Och då kommer man upp i rätt mycket kolhydrater om dagen. Ska läsa mer om detta. Tack för tips!
Från Kalifornien tog jag med mig ett vackert rött äpple. Det låg i en skål i kanske ett år.
Jag visade det för min “ameriikanska” dotter när hon kom hem. Hon ville att vi skulle dela det blanka, röda äpplet.
Döm om vår förvåning . Äpplet så helt fräscht ut inuti!
Vi åt det naturligtvis inte.
Ja, du ser! Usch!
Hujeda mig! Jag hoppas vi slipper dessa i Sverige! Vi äter bara ekologiska frukter och grönsaker för garanterat GMO fritt och nyttigt. //El
Det gör ni rätt i!
Hej Cecilia,
Tyvärr är det för många som fortfarande höjer ögonbrynen för att man inte socker, men men. En fråga bara, sett att du äter lite frukt på bloggen, typ banan med mörkchoklad osv. Men äter du inte alls någon frukt?
Hej Rahima!
Jag äter lite frukt då och då. Speciellt nu när jag ammar och känner att kroppen behöver mer kolhydrater. Men jag äter mer bär än frukter 🙂
Härom dagen såg jag på Hemköp att man kunde köpa vindruvor med smak av Mango och sockervadd …nu ska inte ens frukt smaka frukt längre utan sockervadd… Hujedamig !
Åh nej vad sjukt! det har jag inte sett! Tack för tips
Fast i texten stod det ju att på så sätt behålls näringen i äpplet som annars försvinner när det mörk ar. Samt att vi minskar svinnet och på det sättet gynnar miljön. Det lät ju bra, eller?
Fast GMO är alltid GMO och inget jag förespråkar utan tvärtom. I längden kommer naturlig mat ALLTD vara bäst 🙂