Har vi verkligen alltid ätit dessa äpplen?

av Cecilia Folkesson

När man nämner att man inte äter socker är det inte lika många som höjer på ögonbrynen längre. Men när man även inkluderar frukt i detta brukar de flesta reagera. “Vi har alltid ätit frukt och det är ju naturligt, så det KAN ju inte vara dåligt”.

Visst, jag köper att vi alltid ätit frukt. Ta äpplen till exempel. Igår när jag var ute och gick hittade jag dessa, vildvuxna, fläckiga och supersura.

 

Vi har alltså INTE alltid ätit äpplen som ser ut såhär:

äpplen matfusk

 

Och i år kom Arctic-äpplet ut i de amerikanska matbutikerna. Äpplet är genmodifierat och till skillnad från konventionella äpplen blir det inte brunt när man delar det och får inga bruna stötmärken. Golden Delicious och Granny Smith är först ut. Vi kan ju hoppas att GMO-äpplet inte tar sig till Sverige.

 

Källa: Epochtimes

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

Ida 25 augusti, 2014 - 10:39

Alltså Cecilia har du läst detta? Jag läste det igår och även länken i inlägget…det gav mig en rejäl tankeställare http://sockertjocken.se/bieffekter-av-en-strikt-lagkohydratkost/

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2014 - 09:29

Intressant! Jag äter ju inte strikt LCHF själv, och tycker man ska lägga till massor med grönsaker. Och då kommer man upp i rätt mycket kolhydrater om dagen. Ska läsa mer om detta. Tack för tips!

Svara
Anita Andersson 25 augusti, 2014 - 13:23

Från Kalifornien tog jag med mig ett vackert rött äpple. Det låg i en skål i kanske ett år.
Jag visade det för min “ameriikanska” dotter när hon kom hem. Hon ville att vi skulle dela det blanka, röda äpplet.
Döm om vår förvåning . Äpplet så helt fräscht ut inuti!
Vi åt det naturligtvis inte.

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2014 - 09:30

Ja, du ser! Usch!

Svara
Eleonor Bergström 25 augusti, 2014 - 18:11

Hujeda mig! Jag hoppas vi slipper dessa i Sverige! Vi äter bara ekologiska frukter och grönsaker för garanterat GMO fritt och nyttigt. //El

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2014 - 09:30

Det gör ni rätt i!

Svara
Rahima 25 augusti, 2014 - 20:29

Hej Cecilia,

Tyvärr är det för många som fortfarande höjer ögonbrynen för att man inte socker, men men. En fråga bara, sett att du äter lite frukt på bloggen, typ banan med mörkchoklad osv. Men äter du inte alls någon frukt?

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2014 - 09:32

Hej Rahima!
Jag äter lite frukt då och då. Speciellt nu när jag ammar och känner att kroppen behöver mer kolhydrater. Men jag äter mer bär än frukter 🙂

Svara
Taina 25 augusti, 2014 - 21:52

Härom dagen såg jag på Hemköp att man kunde köpa vindruvor med smak av Mango och sockervadd …nu ska inte ens frukt smaka frukt längre utan sockervadd… Hujedamig !

Svara
Cecilia Folkesson 26 augusti, 2014 - 19:42

Åh nej vad sjukt! det har jag inte sett! Tack för tips

Svara
Turid 26 augusti, 2014 - 08:27

Fast i texten stod det ju att på så sätt behålls näringen i äpplet som annars försvinner när det mörk ar. Samt att vi minskar svinnet och på det sättet gynnar miljön. Det lät ju bra, eller?

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2014 - 09:33

Fast GMO är alltid GMO och inget jag förespråkar utan tvärtom. I längden kommer naturlig mat ALLTD vara bäst 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More