lchf före efter

Hälsovinster med Lchf

av Cecilia Folkesson

Jag skulle ljuga om jag sa att jag började med Lchf för att leva ett hälsosammare liv. Jag började för att jag ville gå ner i vikt. Som de flesta andra såg jag Lchf:en som en viktminsknings-diet. Jag hade som plan att gå ner mina kilon och sen börja äta “vanligt” igen, dvs massa kolhydrater och annan skit. För vem vill leva ett liv utan socker, allt gott har ju socker i sig. Så tänkte jag för 1,5 år sen. Nu stoppar jag inget socker i min mun och har heller ingen plan på att göra det. Om jag smakar på något med mycket socker i nu smakar det väldigt konstigt. Som om något är fel med det nästan.. Och det är det ju också.

Jag hoppades som sagt på viktminskningen, men det var ju bara en av alla fördelar!

 

1. Inget Sockerbegär
Jag är aldrig sugen på söta saker. Jag har nog alltid haft ett väldigt beroende av socker. När mitt blodsocker tidigare hoppade upp och ner blev jag alltid extremt irriterad och sur. Jag var tvungen äta direkt annars blev det kaos…

2. Vikt
Jag gick ner till min normalvikt väldigt snabbt med Lchf. Nu håller jag mig där. Går inte ner mer i vikt även om jag äter som jag gjorde när jag tappade min övervikt.

3. Inte samma trötthet
Tidigare orkade jag väldigt sällan gå och träna kvällstid. Var alltid trött efter jobbet. Nu är jag aldrig trött på samma sätt.

4. Tjockare hår
Okej detta kan ha en annan anledning, men detta är min teori. Efter min första son tappade jag massa hår (som de flesta gör när man ammat och slutar med det) jag stod i badrummet och grät medans håret föll. Hemsk känsla, men helt naturligt enligt de flesta. Med son nummer två tappade jag inte mer än vanligt. Vilket resulterade i att mitt hår är mycket tjockare och bättre än någonsin.

5. Bättre hud
Min hud har också blivit mycket bättre. Inga utslag/acne etc.

6. Bättre mage
Inga gaser och ingen uppblåsthet. Jag trodde tidigare att jag var laktosintollerant, men jag tror det var kolhydraterna som vad boven.
Min magkatarr har jag inte kännet av på väldigt länge.

7. Inga myggbet
Skrev om detta för ett tag sedan här!. Jag tror i alla fall att man utsätts för mindre myggattacker om man har mindre socker i blodet.

8. Mindre hål i tänderna
Ännu en teori, fast den är väl rätt självklar egentligen. Sist jag var hos tandläkaren hade jag inga “början till hål” som jag alltid haft innan…

Så detta är mina anledningar till att äta low carb high fat. Och det handlar ju inte i huvudsak om att trycka i sig fett, utan om att äta naturlig mat utan massa socker, färgämnen, konserveringsmedel, msg och annan skit.

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Sanna 26 mars, 2012 - 19:20

Samma här. Mindre kilon hägrade. Men jag fick så mycket mer. Har också fått miljoner gånger bättre mage. Förr fick jag gå hem från jobbet när magen svällde upp och gjorde ont. Sen jag drog ner på kolhydraterna har det aldrig hänt. Piggare, gladare och en mer varierad kost än tidigare!

Svara
ceciliafolkesson 26 mars, 2012 - 19:33

Eller hur! så många fördelar så no turning back 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More