canggu bali mat cafe

Hälsokost-frossa på Bali

av Cecilia Folkesson

Galet hur snabbt tiden går! Bali och speciellt Canggus matutbud är ännu bättre än när vi sist var här i april. Det öppnar nya ställen hela tiden och det ena är mer hälsosamt än det andra. Det är fortfarande väldigt mycket smoothiebowls på menyn, mycket vegan och mejerifritt tillsammans med det glutenfria, kombucha i mängder, golden milk (gurkmejalatte) matchadesserter och kokoskefir i flytande form. Priserna går såklart hand i hand med de bra ingredienserna och för en matig sallad, en smoothie/juice/kombucha och en cappuccino på kokosmjölk efter maten betalar man strax under hundralappen.

 

Missa inte: Stora Canggu-Guiden: Canggus bästa caféer, restauranger och barer

 

canggu bali mat cafecanggu bali mat cafe
Åt denna superlunch på The Shady Shack i Canggu tillsammans med Cornelia, en ung, driven och härlig tjej som för tillfället bor på Bali och arrangerar crossfit-resor. Om någon vecka kommer ett helt gäng träningssugna från Sverige. Missa inte hennes nästa resa!

 

canggu bali mat cafe
Lime och mintvatten med en extra shot jamu. Snittar 2 jamu och 2 kokosnötter per dag här. BÄSTA som finns. Recept på min version av jamu hittar du här. Perfekt nu när höstförkylningarna börjar komma!

Jag skulle lätt kunna dricka mig igenom mina dagar här. Så mycket goda gröna juicer, smoothies och mejerifria alternativ.

 

canggu bali mat cafe Denna gång är jag på jobbresa på Bali ensam och endast i 10 dagar. Ni som följer mig på Instagram vet säkert att jag kör 10 dagar köttfritt. Lite fisk då och då med thats it. Fokuset ligger fortfarande på gluten- och mejerifritt och det enda med mejerier jag ätit under dessa 5 dagar är några bitar halloumi i salladen. Och det kändes i magen i morse…

Yogan kändes också i kroppen i morse. 1,5 timmas vinyasa gjorde sitt. Fast träningsvärk av yoga? Det trodde jag var så gott som omöjligt. Har i och för sig dålig koll på de olika formerna av yoga och just vinyasan kanske inte var det bästa att börja med efter mina 12 års uppehåll från bikramyogan…

Imorgon blir det 3 timmars pranayama-workshop. Återkommer!

 

canggu bali mat cafeÄnnu en variant av jamu. Jamu är en traditionell Indonesisk naturmedicin som har druckits i över 1000 år. Ingredienserna varierar beroende på vart man är och vem som tillagat den. Denna lite mer fancy variant smakade kanel och svartpeppar.

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Linnea 15 oktober, 2016 - 10:39

OM man kan få träningsvärk av yoga!? Självklart kan man det. Yogar ofta och får träningsvärk nästan lika ofta. Det finns väldigt många yogavarianter (att bara säga yoga är lite som att säga kampsport eller simning) och ex kundaliniyoga får nog ingen så mkt träningsvärk av men vinyasa och Ashtanga… Man gör ju massa både statiska och dynamiskt krävande positioner och rörelser så SJÄLVKLART får man träningsvärk. Var bara tvungen att kommentera då jag ofta hör folk som tror att yoga bara är avslappnande…

Svara
Cecilia Folkesson 16 oktober, 2016 - 04:38

Bra att du kommenterar och delar med dig 🙂 Jag har bara tränat bikramyoga innan och det var så längesen att jag glömt av hur det var… Jag har SÅ dålig koll på yoga men har nu möjligheten att testa flera olika, vilket är väldigt spännande! Hittills gillar jag vinyasan bäst. Testade även Yin igår, men det var lite för lugnt för mig. Kunde inte slappna av så mycket som jag såg andra göra. Men kanske kommer dit… Ska även testa hatha, ashanga har jag inte sett någon här.
/ Cecilia

Svara
Annika - Gravid med fyran 15 oktober, 2016 - 15:03

Låter helt underbart! Skulle gärna åka till Bali 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 16 oktober, 2016 - 04:39

Det är helt fantastiskt! Du får ha det som en framtida resa att göra 🙂

Svara
Victoria 16 oktober, 2016 - 23:09

Åh det verkar så himla fantastiskt där, vill dit 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 19 oktober, 2016 - 11:19

Det är helt fantastiskt!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More