Grillat och lime-aioli

av Cecilia Folkesson

Har man trädgård så grillar man när det är sol. Det är en oskriven regel. Jag kör på med lite mejeriprodukter, och då funkar aioli perfekt. Kyckling, grönsaker och aioli. Bra middag. I morgon upp tidigt för ett Crossfit-pass!

Lime-aioli
2 äggulor
2 1/2 dl olivolja
3 rejäla vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 lime

Gör såhär: Pressa vitlöken och rör ner äggulorna. Häll sedan droppvis ner rumstempererad olivolja. Rör hela tiden och häll inte i oljan för snabbt, bara droppa i det. Mot slutet kan man hälla lite snabbare. Salta och peppra. Riv i limeskal och pressa i lite av saften.

 

20120817-222145.jpg

7 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Tarja Davidsson 18 augusti, 2012 - 07:11

en nyfiken fråga bara!! varför inga mejeriprodukter?

Svara
Cecilia Folkesson 20 augusti, 2012 - 10:14

Bara ett expriment för att se om kroppen mår annorlunda utan 😉

Svara
Caroline 18 augusti, 2012 - 08:52

Tänkte prova att göra egen aioli (den man köper såg jag innehåller socker o en massa annat skumt..) men vet du möjligtvis hur länge den håller sig i kylen? Några dagar? En vecka?
Ha en fortsatt bra helg!
Caroline

Svara
Cecilia Folkesson 20 augusti, 2012 - 10:15

Några dagar håller den sig säkert. Vår tog slut direkt 😉

Svara
Vevve 18 augusti, 2012 - 09:12

Mitt aioliförsök blev inte lyckat, det såg och smakade inte bra.
Vispade du för hand eller med elvisp?

Svara
Cecilia Folkesson 20 augusti, 2012 - 10:16

Jag rörde för hand, men man måste droppa i oljan jättesakta. Testa att ta någon neutral olja istället för olivolja.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More