Gratinerad butternutpumpa

av Cecilia Folkesson

butternut

Mitt köttsug lyser fortfarande med din frånvaro. Men när det serveras sånt här kvittar det: Gratinerd butternut squash med rödbetor, getost, päron och valnötter. Så himla gott!!

Måste testa att göra det hemma. Hittar man ens butternutpumpor i vanliga butiker?

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Lars Olof Norell 27 september, 2014 - 16:18

Har funnits frampå höstkanten på Maxi här i några år nu. Så håll bara ögonen öppna. Lycka till. (Hur har du det med kokosgröten nuförtiden då? Gjorde det för första gången på länge idag, och kom att tänka på dig.)

Svara
Josefine 27 september, 2014 - 18:00

De kallas oftast för butternut squash, så leta efter det.

Svara
Amanda 29 september, 2014 - 06:51

Butternut finns året runt i ganska många butiker. Passa dock på nu, för första gången finns det svenska butternut från Bjäre ! Annars är det Frankrike, Portugal eller Sydafrika.
Jag älskar denna pumpa, gör pumpapure, soppa, bakar, äter som råa sticks, ugnsbakar, steker med grönkål samt råriver 🙂 Oändliga valmöjligheter!!

Svara
Andrea 29 september, 2014 - 19:35

Jag köpte butternutpumpa igår på Citygross! Ska bli soppa om ett par dagar!

Svara
Olsson 30 september, 2014 - 08:34

Det har vid flera tillfällen funnits på Ica här i vår lilla by (i Skåne), så det borde väl finnas en chans att hitta det i någon annan Ica-butik? 🙂 Det är verkligen gott, jag testade att ugnsrosta den i bitar de gånger jag köpte den. Spännande att prova lite nya grejor ibland.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More