Äntligen ett nyttigt bröd som älskas av hela familjen! Dessa glutenfria zucchinifrallor är utan mjölkprodukter och helt fria från spannmål. Passar utmärkt att toppas med smör, en skiva ost och paprika, eller som barnen gjorde: med jordnötssmör och blåbär!
Glutenfria zuccinifrallor
(ca 6-8 st)
4 ekologiska ägg
2 dl riven zucchini
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötsmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
Ägg till pensling
+ lite extra solrosfrön att toppa zucchinifrallorna med
Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda ihop de torra ingredienserna.
– Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet.
– Vispa ihop äggen fluffiga och rör i den rivna zucchinin.
– Sikta ner mjölblandningen i ägg- och zucchinismeten för att slippa klumpar och blanda noggrant.
– Låt stå ca 10 min innan du rullar bullar av smeten. Använd ett bakplåtspapper på ugnsplåten.
– Pensla med ett uppvispat ägg och toppa med solrosfrön.
– Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram
27 kommentarer
Hej!
Älskar dina råd & recept.
Min dotter HATAR zuccini, kan jag ta en annan grönsak istället? Vad föreslår du / ni?
Varmt tack
M.
Hon kommer inte ens känna smaken, lovar!!
Men går säkert att byta mot riven morot 🙂
Lycka till!
Kram
Behöver man pressa ut vätskan ur den rivna zucchinin?
Undrar också det. Om man klämmer ur vattnet ur zucchini???
Skall använda Calacacin som är den spanska varianten.
Älskar dina recept. Jag använder grovriven zucchini med vätska i pannbiffar. Dem blir saftigare.
Har du något riktigt bra glutenfritt recept som även är veganskt? Jag får finfrämmande i höst och vill bjuda på något extra bra och nyttigt.
Jag gjorde inte det 🙂
Bakade dessa i helgen och dom blev fantastiskt goda! Ska definitivt baka dom igen 🙂
Kul att höra <3
Hej hur många frallor ???
Sorry, ska uppdatera recept – ca 6 st 🙂
Vilken bra sida och vilka fantastiska recept!
Men åh! tack 🙂 kul att höra!
// Cecilia
Super gott bröd och härlig sida!! Måste bara fråga hur du förvarar dessa bröd…har du dem ute i rumstemperatur eller i kylen?
Åh, tack! Kul att höra 🙂
Om det är ägg i – förvara alltid i kylskåp. Men jag brukar frysa in om det blir något över, och sen tina och värma upp lite snabbt i brödrost eller ugn 🙂
// Cecilia
Kokosnötsmjöl, kan det bytas ut till riven kokos.
Här är nämnligen kokosmjöl svindyrt.
Åsa
Hej Åsa,
nja, tror inte det blir så bra. Men du kan säkert byta det mot mandelmjöl. Du kan inte byta mängden rakt av – kolla en omvandlingstabell för alternativa mjölsorter.
Lycka till 🙂
// cecilia
Verkligen ett gott bröd! Använde det till hamburgare och det blev de godaste jag ätit nå´nsin! 🙂
Men tyvärr är det fortfarande bara köpebröd som går hem hos barnen så vi fortsätter helt brödfritt för dem här hemma. 😛
Kul att höra! Haha, likt mina barn. Väldigt kräsna när det kommer till mat. Dessa är de enda de verkligen frågar efter. Testa att göra en lipa och rosta? Det brukar gå bättre hemma hos oss!
Lycka till!
Kram
Vad kan man ta istället för mandelmjöl då jag inte tål mandel.
Hej,
Du kan säkert byta ut mot kokosmjöl – men kolla omvandlingstabell för alternativa mjölsorter 🙂
// Cecilia
Hej! Prövade detta bröd idag pga alla positiva kommentarer. Jag följde receptet till punkt och pricka men fick ändå ett svampigt och smaklöst bröd. Vad gör jag för fel? Konsistensen påminner om omelett.
[…] Recept: Zucchinifrallor […]
Hej!
Tack för inspirerande recept!
Är allergisk mot sesamfrön. Vad kan jag ersätta det med?
Tack på förhand!
Mvh
K
Tack för detta underbara recept!
För en brödälskare som måste avstå från gluten är detta en underbar gåva! Så tacksam för att jag hittade din sida!
Jättegoda frallor, tack för recept./Paula
[…] Tips: Du kan även göra dessa frallor med zucchini […]