Funderar du på vad du kan göra för nyttiga och glutenfria tillbehör till veckans matlådor?
Jag har äntligen kommit igång med att göra matlådor. Fördelen är inte bara att man sparar pengar och tid – man får dessutom exakt koll på vad man stoppar i sig. Så bra!
Här hittar du ett gäng tips på goda glutenfria tillbehör som passar superbra till det mesta.
Sötpotatisklyftor
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Skär sötpotatisen i klyftor och blanda med olja, salt och nymald svartpeppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ställ rosta i ugnen ca 30 minuter.
– Blanda klyftorna med olja, salt, peppar och socker. Lägg på en ugnsplåt och ställ i ugnen i 30-35 minuter.
Sötpotatismos
Ugnsbakade rödbetor
Recept: Ugnsbakade rödbetor med getost och valnötter
Zoodles / Zucchinipasta
Hasselbackspotatis på sötpotatis
Broccolimos
Tabbouleh på blomkål
Ugnsbakad spetskål
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Dela kålen i mindre klyftor, ringla över olivolja eller klicka på smör
– Salta och peppra och baka i ugnen ca 20 minuter (beroende på storlek).
Ugnsrostad butternutpumpa
Blomkålsris
– Riv blomkålen grovt.
– Koka upp vatten med buljong och vänd i blomkålen (1 minut räcker).
– Sila.
Rostad brysselkål
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Ansa och lägg på plåt, ringla över olja/smör, salta och blanda.
– Rosta i ugnen ungefär 15 minuter.
Ännu fler recept!
Är du sugen på fler goda tillbehör? Här hittar du alla mina recept på tillbehör.
Följ mig här!
Följ mig gärna för mer tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev