glutenfria nyttiga kokosrutor

Glutenfria kokosrutor med choklad och nötsmör

av Cecilia Folkesson

Glutenfria kokosrutor med choklad och nötsmör – här kommer äntligen receptet!

Gårdagen blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. Om du följer oss på Instagram missade du säkert inte gårdagens kaos på akuten. Klippen ligger sparade – du hittar dem här. (Ligger sist, så klicka vidare)

Zions tå var bruten så nu blir det vila för honom i minst två veckor. Ingen idrott (som deras klass fantastiskt nog har 4 gånger i veckan) ingen fotboll och ingen ishockey. Fast det kunde såklart varit värre…

Om jag kunde bjuda barnen på några bita glutenfria kokosrutor och choklad när vi kom hem efter 5 timmar? Självfallet inte. Det tog slut i princip innan de var klara. Bra betyg ändå!

 

glutenfria nyttiga kokosrutor

 

Glutenfria kokosrutor med choklad och nötsmör

(ca 16 små rutor)

  • 100 gram kokosflingor
  • 1 ägg
  • 25 gram kokosolja (eller smör)
  • 1-2 msk sötning (kan uteslutas)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

 

Topping:

  • Nötsmör
  • Nötter
  • Mörk choklad + kokosolja
  • Kakaonibs
  • Salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält kokosoljan 
  3. Vispa upp ägget och blanda ihop med kokosflingor, smält kokosolja, ev. sötning, vaniljpulver och salt.
  4. Bred ut en kvadrat på ca 15 ×15 cm på bakplåtspapper. Grädda i 10-15 minuter och låt svalna.
  5. Bred på nötsmör, strö över nötter och sen smält choklad. Blanda gärna i kokosolja i den smälta chokladen – då blir den inte lika hård. (ca 1/3 kokosolja)
  6. Toppa med kakaonibs och flingsalt.

 

glutenfria nyttiga kokosrutorglutenfria nyttiga kokosrutor

Tips!

Vill du hålla bättre koll på vad chokladen innehåller och samtidigt välja en bra sötning? Då kan du enkelt göra egen mörk choklad! Recept hittar du här.

Här kan du läsa mer om alternativa sötningar som kan användas till detta recept.

Jag använde jordnötssmör till detta recept med det funkar lika bra med t. ex. mandelsmör. Vill man baka nötfritt – skippa helt enkelt nötsmöret eller använd tahini som är gjord på sesamfrön.

 

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Mini 4 maj, 2020 - 10:48

Hej! Hur får du kokosen att bli så fluffig? Min blev mer platt och oljig

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More