hälsolistan gluten mejeriprodukter

Hälsolistan: 5 saker du bör skippa

av Cecilia Folkesson

Här kommer den – Hälsolistan!
Men det här med vad som är nyttigt och inte kan väl diskuteras i alla oändlighet…

 

Jag har tidigare skrivit ett ganska argt inlägg om detta – läs gärna det:
Därför är i princip ingen mat nyttig. Någonsin.

Listor är alltid kul – Hälsolistan innehåller 5 saker du bör skippa om du vill leva lite hälsosammare. Jag tänker inte ta med socker, godis, läsk osv. Vad det gör med kroppen har väl de flesta fattat vid det här laget 😉

 

Hälsolistan:

hälsolistan glutenfrittGluten

“I´ve got 99 problems but gluten aint one.” Jo — det är det förmodligen. Gluten tillför absolut ingenting för kroppen. Det är helt menlöst. Och många av oss har dåliga magar och mår allmänt dåligt på grund av just gluten. “Men jag äter gluten och mår bra” – tänker du. Har du testat att skippa gluten under en period? Om du gör det kommer du förmodligen inse hur bra du kan må!

Läs mer om gluten här

 

hälsolista mejeriprodukterMejeriprodukter

Det här med hur vida mjölkprodukter är nyttigt eller ej är ofta uppe på tapeten. Varför skulle en naturlig fet yoghurt vara ett dåligt alternativ? Håller med. Det är betydligt bättre än proteinpuddingar och sötad yoghurt.

Men mjölkprodukter är trots allt inte speciellt naturliga för oss. Har du testat att skippa mejeriprodukter ett tag? Testa – din mage kommer förmodligen må superbra!

Läs mer om varför man bör undvika mejeriprodukter

 

hälsolistan fruktFrukt som mellanmål

“Frukt är ju nyttigt, vi  har ju alltid ätit frukt” – tänker du. Nja. Inte riktigt. Back in the days samlade vi små sura höstäpplen för att äta upp oss och lagra extra fett till vinterns kalla månader. Vi hade alltså inga stora, söta framavlade äpplen runt hörnet året om. Och det gäller i princip alla frukt. De är onaturligt söta. För att vi ska gilla dem extra mycket såklart.

Och det här med att ta en frukt efter maten, eller till tre-fikat… Det kommer endast höja ditt blodsocker och i princip göra dig hungrig snabbare än om du skippat det.

Läs mer: Frukt och grönsaker – inte så naturliga som du tror

 

sötningsmedelSötningsmedel

Jag ser på många forum att det bakas och bakas och bakas. Mjöl ersätts med mandelmjöl och socker med olika varianter av kalorilösa sötningsmedel. “Men det är ju kalorifritt” – tänker du. Visst, men det är väldigt onaturligt. Och hjärnan uppfattar det som sött. Det finns alltså en anledning till att dessa recept delas och bakas så mycket.

Även om du inte äter vanligt vitt socker vill du ha sött. Och det får du då genom alla dessa söta strö-alternativ.

Och vad händer när du har PMS, är stressad, mår dåligt och det inte finns några lowcarb-alternativ precis där och då? Du tar förmodligen till det vanliga sockret. Med andra ord är sötningsmedel en dålig idé.

 

hälsolistan charkuterierCharkuterier

Sist ut på Hälsolistan: Charkuterier och processat kött som till exempel korv – de innehåller oftast nitrit. Och det är inget man bör äta.

Läs mer: Därför bör du skippa nitrit

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

2 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Anna 9 oktober, 2019 - 20:48

Angående frukten- du vet vem Anthony William aka Medical medium är då du är medveten om sellerijuice ”trenden”, han förespråkar massor av frukt! Desto mer desto bättre säger han! Vilket jag köper snarare än stenålderstänket. Men alla är olika och kanske det funkar bättre med mer/mindre frukt för vissa personer än andra.

Svara
Cecilia Folkesson 11 oktober, 2019 - 09:18

Hej Anna,
Jag älskar selleritrenden och tror starkt på den. Men jag tror vi mår bättre av att äta oss mätta på mat istället för på frukt.

Kul att du delar med dig <3

Ha en fin helg,
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More