Jag och barnen bakande bästa fikat på länge! En lyxigare variant på mina glutenfria bananscones med choklad och valnötter istället för kanel! Dessa är godast när de är färska, så baka dem precis innan de ska ätas!
Glutenfria bananscones med choklad och valnötter
(3 små scones)
1 banan
1 ägg
4 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja [annonslänk]
1 tsk bakpulver
0,5 dl valnötter
Några rutor mörk choklad
1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° C.
- Mosa bananen eller kör med stavmixer, knäck i ägget och blanda till en jämn smet.
- Rör ihop kokosmjöl, bakpulver, kanel och salt. (Sila gärna kokosmjölet så slipper du klumpar.)
- Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser.
- Klicka ut 3 scones på bakplåtspapper. Smeten blir ganska lös.
- Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 10-15 minuter.
- Servera med nötsmör eller grönsaker.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram
6 kommentarer
Detta ska jag prova pronto! Jag tror att min sambo kommer att gilla dem lika mycket som jag! 🙂
Åh det här vill jag prova :). Ser ljuvligt gott ut 🙂
Går det att ersätta ägget med något annat så att de blir veganska och i så fall vad?
Fruktansvärt goda scones, hade i några tranbär också! Råd till alla som läser detta – testa!!!
Har du någon idé på vad man skulle kunna använda istället för ägg om man är allergisk?
Lät som ett supergott tips! Håller på att ta fram lite fler recept utan ägg – håll utkik!
// cecilia
[…] Recept: Bananscones med choklad och valnötter […]