glutenfri macka

Glutenfri macka med hummus

av Cecilia Folkesson

 

Glutenfri macka med hummus – lika god som frukost, lunch eller middag!

Äta en macka till lunch eller middag tänker du kanske? Tänk om säger jag! Om man bakar bröd själv eller köper ett bra bröd (som inte endast innehåller mjöl och vatten) kan man göra en väldigt god, nyttig och mättande macka.

Jag brukar baka detta bröd som är både glutenfritt och veganskt och ha färdigskivat i frysen. Då är det bara att ta fram och lägg rosten och toppa. Ett väldigt bra hack för stressiga morgnar när tiden inte räcker till.

 

Bra bröd att köpa

Man kan nu också hitta bra bröd i butiken eller på nätet. Dessa två är mina favoriter för de dagar frysen gapar tomt:

Superbröd Solros
Glutenfritt bröd Eko

Fler recept: Här hittar du alla mina hundratals recept – smidigt uppdelade i kategorier.

 

Längre ner hittar du recept på 4 olika glutenfria bröd. Alla glutenfria men även veganskt, paleo-vänligt och nötfritt. Något för alla hoppas jag!

 

 

Glutenfri macka med hummus och avokado

En av mina favoriter är att toppa med avokado, hummus och tomat. Blir extra gott om brödet är rostat eller har legat inne i ugnen och fått en lite knaprig yta.

 

glutenfri macka

 

Sen brukar jag toppa med storbladig persilja, salt, nymalen svartpeppar och ringla lite olivolja eller avokadoolja över. Sååå gott!

 

Tips: Du hittar ofta stora buntar med storbladig persilja hos orientlivs eller hos Willys. Det som blir över kan du använda i min tabbouleh eller hacka ner i en omelett. Stjälkarna gör sig utmärkta som smaksättning i grytor och soppor. 

 

 

Glutenfri macka – baka ditt egna bröd

Här hittar du fyra olika recept på glutenfritt bröd. Dessa förvarar du bäst skivade i frysen.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 

 


Följ mig här

Följ mig gärna på Instagram för dagliga uppdateringar, häng med i Stories på Instagram och prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev som kommer ut en till två gånger i månaden.

 

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More