Ännu en grötfavorit hos barnen och ett sätt att hålla sig borta från mack-träsket!
Visst, gröten tar lite längre tid att göra än att smöra några mackor men det handlar (som vanligt) om att prioritera. Om man lägger sig 10 minuter tidigare på kvällen, eller skippar 10 minuters facebooking innan man ska sova hinner man göra gröt på morgonen istället.
Samma som när folk ifrågasätter att vi inte har diskmaskin. Hur hinner man handdiska? Visst, jag hade älskat att ha diskmaskin, men det får verkligen inte plats. (Inte ens nu när vi utökat från 35 kvm till hela 50!!) Och handen på hjärtat, har man verkligen inte tid att handdiska? Jag brukar tänka såhär: har man tid att spela menlösa spel på telefonen eller följa vad sina “kompisar” från lågstadiet gjorde i helgen, då har man tid att diska. Eller koka gröt på morgonen.
Och chiasylten kan man göra när som helst och ha i kylen. Chiafröna gör att sylten blir mer fast och inte så “rinnig” som varma hallon brukar bli.
Glutenfri gröt
(2 port)
2 dl Fyrkorn grötmix
5 dl vatten
1 stor sked kokosolja
1 nypa salt
Kanel/kardemumma
Gör så här:
Koka upp grötmixen med vatten och låta koka någon minut på svag värme. Smaksätt med salt, kanel och kardemumma och rör i kokosolja.
Chiasylt
2 dl hallon
1 msk chiafrön
+ Lite sötning om man vill
Gör så här:
Värm frysta hallon och ev lite sötning. Låt svalna och rör sen i chiafröna. Klart efter ca 20 minuter!
Förvara i kylen.
Denna gröt är glutenfri och ekologisk. Har du som mål att hålla nere på kolhydrater och köra helt spannmålsfritt, testa min kokosgröt. För de allra minsta, testa bovetegröt med päron. Perfekt för små hårda bebismagar.
Följ här!
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
4 kommentarer
Denna måste jag testa! Tack för bra tips
Hur länge skulle du säga att chiasylten håller sig i kylen? 🙂
Hej, när jag går in på länken för att köps gröten står det under info : bör ej intagas av barn under 18 år! ??
Det var just det som har tanken tänkte jag!
Idéer på det?
Väldigt konstigt! Ska kolla upp detta. Tack för info 🙂
Hälsningar Cecilia