Fläskfilé med sötpotatis och korianderolja

av Cecilia Folkesson

Fick till en väldigt god middag ikväll; helstekt fläskfilé i ugn med rostad sötpotatis och korianderolja. Zion tipsade om potatischips som dom gjort av sina egenodlade potatisar på dagis förskolan. Barnen vägrar potatis annars. En grönsak enligt dem, och grönsaker är något de vägrar så lång dom kan.

Men det var värt ett försök. Zion förklarade hur man skulle göra och jag gjorde. Allt blev uppätet! Kanon!

 

Fläskfilé i ugn
Gör såhär:
Krydda och bryn köttet

Lägg i en form och ställ in i ugnen på ca 150°C  tills innertemperaturen är 68°C. Svep sen in i aluminiumfolie och låt vila ca 10 min.

 

Korianderolja
ca 1 dl olivolja
1-2 klyftor vitlök
1 kruka korainder
1 skvätt sesamolja
Saften av 1/2 lime
Salt+peppar

Gör såhär: Mixa, klart!

 

20130921-193513.jpg

Barnen åt sin fläskfilé med potatischips och creme fraiche. Potatisen hyvlades med osthyvel. Sen in i ugnen med lite olivolja, salt och peppar. Satte in det i ugnen när köttet hade stått inne ungefär halva tiden.. Medan köttet vilade höjde jag ugnen till 225°C för att ge dem lite extra färg.

 

20130921-193506.jpg

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Jenny 22 september, 2013 - 12:43

Ser riktigt gott ut, tack för tipset!

Vad har hänt med shoppen förresten? Jag var sugen på en av dina tygpåsar men hittar ingen länk dit, har du tagit bort den helt?

Svara
Cecilia Folkesson 23 september, 2013 - 20:17

Varsågod 🙂
Shoppen ligger uppe; shop.ceciliafolkesson.se
Dock är det väldigt utplockat. Nya grejer kommer snart 🙂

Svara
Emma 23 september, 2013 - 18:40

Har precis varit och handlat till detta. Vattnas redan i munnen på mig. Tack för tipset!

Svara
Cecilia Folkesson 23 september, 2013 - 20:20

Varsågod, hoppas det smakar 🙂

Svara
Helene 24 september, 2013 - 15:24

Hade en sjövild 2 åring hemma igår: “mej sipps”, gjorde potatischipsen men tog istället sötpotatis.Åt tillsamamns med aioli och kyckling. Ännu en uppskattad kvällmat. Där med slutar jag med vanliga potatiscips/skruvar. Enkelt,billigt och sjukt mycket nyttigare!

Svara
Karin 7 januari, 2015 - 20:28

Precis gjort och ätit din korianderolja…ojojojoj så gott!! Å så enkelt. Kommer bli en favorit i kokboken. Tack för inspiration!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More