Möttes av detta i affären: Stort ekologiskt utbud och till och med till extrapris! Nu tycker jag i och för sig att det är dags att sluta prispressa maten. Ju billigare vi handlar, desto sämre kvalité och desto svårare för våra egna bönder med närodlad och ekologisk mat.
Men om nu detta kan få fler att köpa ekologiskt för första gången och inse hur mycket bättre det är, för att sen ta det för vana, då tycker jag: bra med extrapris på ekogiskt!
Från veckans Ica Buffée: topplistan med ekologiska grönsaker och frukter lyder:
1. Bananer
2. Morötter
3. Äpple
4. Potatis
5. Tomater
6. Rotfrukter
7. Kål
8. Citrusfrukter
9. Gurka
10. Lök
Här borde väl gurka ligga på plats två, med tanke på hur mycket gurka svenska folket verkar äta. Speciellt på fredagar.
7 kommentarer
Kan ju vara så också att de använder extrapris för att få sålt grejer som inte håller så många dagar till, istället för att behöva slänga varorna. Då är det också en bra anledning.
Det har du absolut rätt i!
Extrapris är väl i första hand något som påverkar butikens resultat, inte bondens. Sen är det väl bara sunt att konkurrera även prismässigt mot fulfrukten och fulgrönsakerna, priset är ändå viktigt för många.
Sant, fast om konsumenten vänjer sig vid extrapriser/låga priser hela tiden kommer de inte vilja handla till det pris det borde kosta. Och då kommer butiken till sist pruta ner bonden…
Sedan 2013 lyfter vi på Coop varje vecka fram en produkt ur sortimentet som veckans ekologiska vara till ett mycket bra pris. Detta resulterade i att 23,5% av våra kunder köpte mer ekologiskt än året innan.
Ju fler som handlar eko desto bredare sortiment kan vi ta in och till bättre priser. Bra eller dåligt? 🙂
Vänliga hälsningar,
Linda
Utveckla gärna det där om gurka..? Varför äter svenskarna mer gurka på fredagar? Haha
tacooooooooos