fröknäcke barn

Extra barnvänliga fröknäcken

av Cecilia Folkesson

Fröknäcke med kardemumma och kanel

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl kokhett vatten
0,5 dl kokosfett

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Koka vattnet, häll i kokosfettet och låt det smälta. Rör ihop allt. Bred/kavla ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 50 min. Dela i lagom bitar med tex en pizza-slicer. Lägg på galler och låt stå i eftervärme i ca 1 timma.

 

20130401-202856.jpg

 

6 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Katarina 2 april, 2013 - 10:46

Nu står det en laddning i ugnen och doftar ljuvligt. Det blir spännande att se vad barnen tycker sen på eftermiddagsfikat.

Svara
Cecilia Folkesson 2 april, 2013 - 11:07

Hoppas dom gillar! 🙂

Svara
Camilla Johansson 6 april, 2013 - 11:40

Måste bara säga att jag är så sjukt glad att jag testade göra dessa bröd. Min yngsta dotter 3 år hjälpte mig baka och nu har hon mumsat i sig flera stycken. Ska bli spännande att se om storasyster gillar dem.
Vi lade även i pumpakärnor.
Tusen tack för all inspiration, läser din blogg dagligen 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 6 april, 2013 - 23:08

Spännande! Hoppas hon gillar 😉

Svara
Fanny 23 maj, 2015 - 12:55

Hej! Jag undrar om det är ok med det salt som barnet får i sig av blötlagda pumpakärnor? Brukar krossa dem och ge som järntillskott. Behöver de förresten blötläggas om de ska tillagas i ugn eller i gröt tex?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More