Fröknäcke med kardemumma och kanel
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl kokhett vatten
0,5 dl kokosfett
Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Koka vattnet, häll i kokosfettet och låt det smälta. Rör ihop allt. Bred/kavla ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 50 min. Dela i lagom bitar med tex en pizza-slicer. Lägg på galler och låt stå i eftervärme i ca 1 timma.
6 kommentarer
Nu står det en laddning i ugnen och doftar ljuvligt. Det blir spännande att se vad barnen tycker sen på eftermiddagsfikat.
Hoppas dom gillar! 🙂
Måste bara säga att jag är så sjukt glad att jag testade göra dessa bröd. Min yngsta dotter 3 år hjälpte mig baka och nu har hon mumsat i sig flera stycken. Ska bli spännande att se om storasyster gillar dem.
Vi lade även i pumpakärnor.
Tusen tack för all inspiration, läser din blogg dagligen 🙂
Spännande! Hoppas hon gillar 😉
Hej! Jag undrar om det är ok med det salt som barnet får i sig av blötlagda pumpakärnor? Brukar krossa dem och ge som järntillskott. Behöver de förresten blötläggas om de ska tillagas i ugn eller i gröt tex?