Jag är helt besatt av min nya slow juicer [adlink] och hur enkelt och snabbt det går att göra goda och nyttiga juicer.
Och det är även ett perfekt sätt att ta tillvara på allt! Man kan till exempel slänga i vissen blast från blomkålen, äpplen som inte ser så roliga ut och örter som stått lite för länge och vissnat. “Skräpet” som blir kvar slänger man ner i köttfärssåsen eller soppan eller i mina glutenfria frallor.
Ekologisk juice med rödbeta, morot och ingefära
1 stor morot
2 ekologiska rödbetor
1 bit ingefära
Tips! Hittar du ingen ekologisk ingefära kan man använda pressad ingefära i flaska [Adlink].
Den håller sig ett bra tag i kylskåpet och är även supergott att ha i till exempel wokade grönsaker.
Fler goda juicer:
Följ mig gärna på Instagram
7 kommentarer
Hur stor bit ingefära har du i ungefär?
Jag brukar ta mellan ca 0,5 tumme till 1 tumme i storlek 😉
Beroende på hur starkt man gillar!
// Cecilia
finns nåt knep så man kan använda bra raw food blender istället? Ser så gott ut men har ingen juicemaskin
Du kan mixa och sen sila 🙂
Hej igen! Ser att fler än jag som frågat varför man ska sila? Då du lovordar dessa juicer hade det varit jättebra om du har möjlighet att svara
Hej Kattis,
vad jag förstått tas näringen upp bättre/snabbare om juicen inte innehåller fibrer 🙂
// cecilia