cecilia folkesson 40

Det här med 40-årskrisen…

av Cecilia Folkesson

Idag fyller jag år. Och inte vilken födelsedag som helst utan 40! Fyrtio år. Nu när jag skriver det känns det väldigt konstigt ändå.

Jag har verkligen inte känt av någon som helst kris eller ångest över min ålder. Jag har hunnit med ett gäng roliga saker i livet. Bott på massa olika ställen runt om i världen, skaffat grymma vänner, är äntligen egenföretagare på heltid och sist med inte minst fått tre superfina barn! Och det är ju inte över ännu (även om man tyckte att fyrtio var ungefär samma som tant när man var yngre.)

 

Saker jag ändå kan ha lite ångest över

– Det kommer inte direkt komma färre grå hårstrån.

– Kommer man ens kunna komma i bra form om man tar tag i träningen på allvar igen?

– Kommer man börja få ont överallt nu?

– Och kommer det nu börja ses som en fyrtioårskris om man vill bli grym på något? Jag tänker framför allt skridskoåkning med tanke på killarnas orimliga hockeyintresse…

 

Är dessa funderingar kanske redan kopplade till en ålderskris? 

 

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Åsa 25 maj, 2019 - 12:41

Jag är 49 och tränar 7 dagar i veckan, allt ifrån HIIT, Body Pump och Body Conditioning till Body Attack, väldigt högintensiva pass med andra ord eftersom det är vad jag gillar. Yoga och Pilates är inte riktigt min stil, ännu. Ännu hänger jag med 20-åringarna, är till och med starkare än dem … eller mer envis:-)) Jag märker att jag är stelare på morgonen än tidigare men det är väl typ allt (förutom rynkorna då:-(). Jag är förskonad från gråa hår, vilket jag väl får tacka mitt musbruna hår för, det verkar inte bli grått så lätt. Min pappa är 72 och han har inte heller några gråa strån

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More