Äter du mycket grönkål? Det borde du göra! Grönkål är ett av våra mest näringsrika livsmedel och nu kan man även hitta ekologisk kål i matbutiken!
Har du svårt att komma på vad du ska använda grönkålen hittar du även 5 goda recept här.
Därför bör du äta mer grönkål
– Grönkål innehåller fyra gånger mer betakaroten och mycket mer vitamin C och K än spenat.
– Rik på protein och innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver.
– Innehållet av kalcium (per viktenhet) är större än hos mjölk, och vi tar upp kalken från grönkålen lättare än från mjölken.
– Innehåller 45 olika flavonoider som fungerar anti-inflammatoriskt och är samtidigt fullproppad med antioxidanter.
5 recept med grönkål
Ljummen sallad med grönkål & palsternacka
Toppa denna nyttiga sallad med valnötter, gojibär och hampafrön. Den perfekta höstsalladen!
Till recept
Grönkålsbowl med avokado & mynta
Denna gröna smoothiebowl med grönkål och avokado funkar lika bra till frukost som mellanmål. Toppa med granatäpple och bipollen.
Till recept
Rostad pumpasallad med grönkål och getost
Finns inte mycket som slår tunna skivor rostad butternut-pumpa! Tillsammans med grönkål, getost och granatäpple blir det en grym kombination!
Till recept
Grönkålshummus
En ännu godare hummus! Toppa med rostade, oskalade sesamfrön.
Till recept
Rostad rotfruktssallad med grönkål
Denna mättande varma och proteinrika sallad är ett perfekt tillbehör. Tips: Blanda i kokt quinoa, proteinrikt och naturligt glutenfritt!
Till recept
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram