Dags att rensa ur badrumsskåpen!

av Cecilia Folkesson

Dags att städa ur skåpen från all skit. För det kan ju inte vara bra att trycka armhålorna fulla av aluminium, eller låta barnen krypa runt på golv städade med Ajax.

Här kommer en lista med bättre alternativ.

 

Du kanske även gillar detta

22 kommentarer

LORISSA LOVEBOMB 10 mars, 2013 - 22:19

Här faller jag som en fura… mina produkters enda kriterium är… FRI FRÅN DJURTESTER… men vem fan vet vad det är för grejs jag har på kroppen..? Vilken ögonöppnare du är.

Svara
Cecilia Folkesson 10 mars, 2013 - 22:29

Deodoranter är värst. Kasta N.U. 😉

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 10 mars, 2013 - 22:48

Kan du inte skriva var man kan köpa såna produkter också? Jag skulle gärna byta ut vissa, men vet inte var jag ska handla dom…

Svara
Cecilia Folkesson 10 mars, 2013 - 22:56

Fixar imorgon. Kolla igen då 🙂

Svara
Edward 10 maj, 2014 - 17:20

Jag kan inte se att du skrev var man kan köpa grejerna. Glömde du? 🙂

Svara
Charlotte 11 mars, 2013 - 08:39

Tack, tack, tack för detta inlägg 🙂
Jag har redan bytt ut alla dessa grejer, men du är ändå en sann inspiration och gör det på ett enkelt och roligt sätt!
Och Grumme tvättsåpa – man behöver inget annat för att städa hemmet! Man kan komplettera med bikarbonat, ättiksprit och citron om något är hårt smutsat 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 11 mars, 2013 - 13:38

Tack för tipset! Älskar husmorsknep 😉

Svara
Ida 11 mars, 2013 - 08:44

Jag tycker det är svårt att veta mer exakt vilka produkter man bör akta sig för och om ekologiska produkter är fria från alla dåliga ämnen eller bara innehåller vissa ekologiska ingredienser.
Vilka ingredienser på innehållsförteckningen undviker du?

Svara
Cecilia Folkesson 11 mars, 2013 - 13:37

Det är en djungel! Men framförallt aluminium i deodorant, mineraloljir i krämer och flour i tandkrämen. Sen kör jag ekologiskt resten 🙂

Svara
Ida 11 mars, 2013 - 16:16

Verkligen!
Tack för tipsen!

Svara
M 11 mars, 2013 - 10:22

Jag skurar mina golv med Gysinges linoljesåpa. Doftar underbart och är miljövänligt.. 🙂
Tack för tipset på deodorant, med bröstcancer i familjen vill man göra allt man kan för att klara sig undan. Det är dock inte så lätt att hitta aluminiumfria deodoranter.. :/

Svara
Emelie 12 mars, 2013 - 09:07

Om du inte vill göra egen så finns etsy, sök på “soapwalla” de gör jäkligt bra deosar men bara i kokosdoft tror jag går smärtfritt att beställa speciellt om man har paypal. Jag själv köpte från Chagrin Valley Soaps and Salves i Usa, dock så blir frakten rätt så dyr därifrån men jag har aldrig åkt på tull då allt är så billigt så man kan beställa en hel del utan att komma upp till några farliga summor. Håller en evighet också då man behöver så lite.

Svara
my 11 mars, 2013 - 10:56

Mycket bra! Jag är en trogen läsare och håller själv successivt på att byta ut all skit som vi får i oss varje dag…. fluoret är verkligen otäckt, vissa tandläkare som gått “nyare” utbildningar säger att de förmodligen inte kommer att fortsätta rekommendera fluoret, då bara finns en fördel gentemot massor av nackdelar! 😉 hoppas på snart! Och hur kan man stoppa aspartam i barntuggummi?! Vart är världen på väg? Läste även att det kan komma att tillsättas i mjölk??! 🙁 så sjukt… Jag hoppas och TROR dock på ett uppvaknande hos folket….. 😉

Svara
Josefin 12 mars, 2013 - 08:39

Hej!
Läser din blogg regelbundet och finner en massa inspiration in den, tack!! Tycker att det här är ett bra inlägg, att rensa bland de kemikalier man använder i sin vardag kan göra stor skillnad. Men – jag tycker att du har använt ett dåligt exempel på “dålig tvål” Bliw-tvålen på bilden är ett bra alternativ, den är Svanenmärkt och är ett av de bättre valen man kan göra i sin vanliga matbutik. Om du menar flytande tvål generelllt håller jag helt med, många av de man kan hitta i de vanliga butikerna innehåller massa skräp som bland annat är både starkt allergiframkallande och kan vara hormonstörande. Så – välj hellre Bliw eller annan Svanenmärkt tvål än de som saknar märkning när man handlar på ex ICA. Tvålen du rekommenderar har jag ingen koll på, den är säkert jättebra den med.

/Josefin

Svara
Cecilia Folkesson 12 mars, 2013 - 21:47

Du har rätt i det 🙂
Det gick lite snabbt. Kunde så klart valt en värre tvål 😉

Svara
Emelie 12 mars, 2013 - 09:03

Jippi! Jag är så glad att fler gör såhär.

På tal om deodoranter, sen jag bytte till en naturlig variant som innehåller kokosolja, majsstärkelse, bikarbonat och eterisk olja så behöver jag använda deo max 3 gånger i veckan, och när jag har struntat i att tvätta mig under armarna när jag ändå inte planerar att träffa folk, så luktar det ändå ingenting på ett par dagar! Jag som förr hade deo med mig i innerfickan på jackan och strök på så fort jag hade varit ute för det började lukta svett så lätt. Jag kan träna hårt på gymmet och gå i från och lukta sommarregn under armarna. Det är så skönt! Folk rynkar på näsan skrattar åt att man gör sin egen deo och kallar en hippie (haha.) tar bokstavligen 3 minuter nklusive plocka fram och bort grejerna.

Svara
Sonja 12 mars, 2013 - 22:15

Jaha, oj! Vad ör det för deo? 😀

Svara
Cecilia Folkesson 15 mars, 2013 - 00:16

Finns på bodystore.se
Utan aluminium

Svara
Emelie 12 mars, 2013 - 09:21

Här är mitt deorecept jag kör på!

1/2 dl Majsstärkelse (eller arrowroot om man hellre vill)
1/2 dl bikarbonat
nästan en dl kokosolja, säg 0,8-0,9 dl beroende på önskad konsistens.
några droppar valfri eterisk olja, jag kör rosmarin och lavendel just nu.

Man kan dock vara lite överkänslig mot någon av ingredienserna, själv känner jag om jag applicerar på nyrakade armhålor varje dag så kan jag bli lite röd och kliig. Men man kan ju testa sig fram, alltid bättre än bröstcancer!

Svara
Cecilia Folkesson 12 mars, 2013 - 21:46

Åh detta ska jag testa!! Tack så mycket 🙂

Svara
Lotta B 30 april, 2013 - 08:26

Min deo är 1msk bikarbonat utrört i ett glas vatten. Häll i sprayflaska eller bara badda med en bomullsboll. Tänderna borstar jag med bara vatten och ibland med bikarbonat.

Svara
Cecilia Folkesson 30 april, 2013 - 08:51

bra tips! tack 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More