Dagens tips: Kokoskaffe

av Cecilia Folkesson

Stavmixa kaffet med kokosolja /kokosfett.

Jag brukar köra kaffe, kokosolja och ägg i vanliga fall. Recept här.
Men gillar man inte råa ägg i kaffet funkar detta lika bra. Perfekt om man inte gillar svart kaffe och vill hålla sig ifrån mejerier.

Några fördelar med kokosolja:
Lagras inte som kroppsfett utan används som energi
Antibakteriellt
Ökar ämnesomsättningen

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Rina 14 juni, 2013 - 08:16

Kör du sånt kaffe även vid fasta?

Svara
Cecilia Folkesson 14 juni, 2013 - 08:44

Nej. Har fastauppehåll nu. Under fasta gäller noll kalorier 🙂

Svara
Melissa Spania 14 juni, 2013 - 09:57

Hmm, interessant. Dette må jeg prøve en gang!
Smaker du eggeplommesmaken?

Svara
Annica 14 juni, 2013 - 10:17

Om man vill mixa kaffet direkt i muggen & spara disk kan jag tipsa om att använda en lite lattevisp. Jag värmer en skvätt mjölk & en klick kokosfett (men tar man ingen mjölk funkar det ju med ägg eller bara kaffe), mixar sedan detta med lattevispen till ett fint skum & fyller sedan på med mer kaffe. Jag är för lat för att använda stavmixern som inte går ner i en vanlig kaffemugg. 🙂

Svara
Maud E Mellström 14 juni, 2013 - 15:03

Cecilia – vad tillför ägget? ÄR det gott? Det låter lite konstigt med ägg i kaffe – annars spännande. Har redan prövat med kryddningen – utan ägg. 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More