Hur ser det ut i matbutiken nu för tiden? Dessa favoriter hittade jag idag.
Tog en sväng förbi matbutiken ikväll medans barnen var på skidträning. Alltid kul att se om det finns något nytt. Jag storhandlar inte så ofta, och de flesta köp gör jag i vår lilla ICA-butik. Dels för att jag vill stötta min lokala lilla butik, och dels för att min stress inte rimmar dåligt stora butiker med massa ljud, stora ytor och jobbig belysning.
Dessa oliver från Kung Markatta är några av få jag hittar som är utan citronsyra. Bara oliver, kryddor och olja.
Det ekologiska utbudet växer och växter. Jag är speciellt noga med ekologiskt när det kommer till grönsaker. Kål är ett superbra tillbehör, både finstrimlad i sallader och ugnsbakad.
Glöm inte kolla innehållsförteckningen på kryddorna, även om de är ekologiska. Läs mer om mina kryddtips här.
Jag tycker det är svårt att hitta bra glutenfria knäckebröd. Detta knäcke från Friends of Adams är fritt från gluten, vetestärkelse och mjölk.
Nötmjölk är alltid bäst att göra själv, men orkar man inte är dessa sockerfria ett bra alternativ.
Inga problem att hitta glutenfri granola längre! Nu finns till och med Paleo-granola – härligt!
Bra sylt-alternativ från Urtekram. Dessa innehåller endast frukt. Blanda ner en sked i naturell yoghurt och skippa de smaksatta. Väldigt mycket bättre!
Portionspack med jordnötssmör – kanon att ha med i väskan om man blir akut hungrig. Och skippa den till vänster!
Färdiga soppbaser som man bara kokar upp med vatten! Visst, man kan göra dessa enkelt själv, med detta är supersmidigt!
Nu är det inte lika svårt at äta vegetariskt längre! Jag kollade inte på alla dessa, men flera av dem var glutenfria.
Dessa är så bra! Äntligen portionsförpackningar med naturell, fet yoghurt! Frön/tranbär är glutenfri.
Färdigt innehåll till vegobiffar. Bara att blanda med vatten och ägg. (Eller chiafrön för ett vegansk alternativ.)
Det finns mycket proteinpuddingar, barer och drycker nu. Många innehåller väldigt mycket tillsatser och syntetiska smakämnen. Dessa tycker jag är ett bättre alternativ. Glutenfri toppen dessutom!
Mjölkfri veganglass med cashewnötter som bas! Så bra och så gott!!
Sist och definitivt inte minst:
Dessa enorma, orimligt stora chokladkakor hittar man vid kassorna såklart (allt för att få oss att stoppa på oss något extra när vi står i kassan och väntar och är lite småhungriga). Vad är grejen med dessa? Big taste = Big sockerchock. Och det här med att trycka i så mycket socker som möjligt i en och samma produkt? Choklad med kakor med gräddig sockerfyllning. Vad kommer härnäst?
6 kommentarer
Så mycket gott!! Aldrig sett de där förpackningarna med färdig bas att göra biffar av. Låter toppen! Skulle gärna köpa granolan men har inte råd Är sjukpensionär och måste vända på varje krona.
Hej Ida,
Jag förstår, vissa av dessa är dyrare än andra alternativ. Ett tips är att gå i matbutiken och få inspiration. Läs innehållet och gör eget hemma. Det brukar bli billigare än de sämre alternativen 🙂
Ha en fin vecka!
// Cecilia
Håller med Ida, trevligt inlägg men har man inte råd är det svårt att alltid tänka på att allt ska vara glutenfritt, närproducerat, ekologiskt, kravmärkt, veganskt, laktosfritt, utan citronsyra, glutamat, tillsatser, smakämnen etc etc….
Hej Caroline,
Många av sakerna kan man göra själv betydligt billigare! Se besöket i matbutiken som en inspirationsrunda 🙂
// Cecilia
Toppen!
Ang fördiga baser för soppor och biffar m.m. Ett tips om det är tidsbrist och att man vill ha det enkelt och lättillgängligt är att vi tillfälle när som man har lite dötid hemma är att blanda egna fördiga burkar med dessa (påsar men vi ska ju “plastbanta” också) Då har man det färdigt och man kan snabbt göra i ordning en god, hälsosam lucnh eller middag.
‘
Smart tips! Tack 🙂