265
Nästa gång du ber om vatten med citron eller lime, be att få dem jämte istället för i vattnet. För vad är oddsen att restaurangens citroner är ekologiska?
Låter löjligt? Varför sköljer man av äpplen innan man äter dem (som om det nu skulle hjälpa), men väljer att lägga en superbesprutad citron i dricksvattnet?
5 kommentarer
Många restauranger har också tendensen att stoppa citroner i Cola och liknande… Antagligen för att dölja att det är extra utspätt med vatten?
Gissar att dom gör det “för att alla gör det”, utan att reflektera över det. F-n så irriterande i alla fall. Ska man servera kranvatten kan man väl installera ett filter så det i alla fall inte smakar illa utan citron.
Jag försöker köpa så mycket ekologiskt som möjligt, men tyvärr har jag inte alltid råd. Är student så därav anledningen, men som sagt försöker köpa så långt det är möjligt. Man burkar ju säga att vissa saker som nu då tillexempel citron och banan som det har varit mycket tal om nu, är extra viktigt kanske att köpa ekologiskt just för att det besprutas så mycket. Men jag undrar då, om man som jag kanske inte har möjlighet att välja absolut allt ekologiskt under en period i livet då ekonomin inte är på topp, vad ska man isåfall prioritera att köpa ekologiskt? vad är mindre “nödvändigt” att välja som ekologiskt om man ska prioritera bort något? borde finnas något med tanke på att vissa saker verkar vara “extra viktigt”. Är det något du kan tipsa om eller har lite koll på?
Det är kanske inte helt svar på din fråga men jag som familjeförsörjare försöker tänka på hur mycket vi äter av olika saker. Det är lätt att förfasas över kilopriser men om man inte äter så stora mängder så blir det ekologiska inte så dyrt. Inte heller om man lagar mat där rester inte behöver slängas. Och det man äter stora mängder av ger lätt stora mängder av bekämpningsmedel och liknande också så kan du kartlägga dina mönster blir det lättare att välja.
Det är kanske inte helt svar på din fråga men jag som familjeförsörjare försöker tänka på hur mycket vi äter av olika saker. Det är lätt att förfasas över kilopriser men om man inte äter så stora mängder så blir det ekologiska inte så dyrt. Inte heller om man lagar mat där rester inte behöver slängas. Och det man äter stora mängder av ger lätt stora mängder av bekämpningsmedel och liknande också så kan du kartlägga dina mönster blir det lättare att välja.
Kolla in naturskyddsföreningens 5-i-topp lista över varor som är viktiga att köpa ekologiska! http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/5-viktiga-varor-att-byta-till-eko