Då var det dags för ytterligare en dag i matens tecken. Och som vanligt handlar det om något sött, nämligen choklad.
Ni som följt mig ett tag har säkert koll på att jag inte är något fan av alla dessa dagar. För oftast är det dagar som är förknippade med socker. …Eller så är de bara de dagar som alla vill fira.
Men just choklad behöver ju inte vara sött. Kakao är en fantastik smaksättare som innehåller starka antioxidanter och passar lika bra i mustiga höstgrytor som smaksättning i till exempel granola.
Här hittar du tre goda glutenfria och mjölkfria recept som innehåller kakao:
Chiapudding med kakao
Detta måste ändå vara lyxens lyx när det kommer till chiapudding! Gjord på kokosgrädde och kakao och toppad med kanelstekt banan, kakaonibs och nötter.
Recept: Chokladchia
Varm choklad med dadlar
Denna varma choklad är gjord på nötmjölk och naturligt sötad med dadlar. Man kan självklart byta ut nötmjölken mot havremjölk eller liknande om man vill.
Recept: Varm choklad med dadlar
Chokladgranola med banan
Granolan blir supergod med kakao! Perfekt att toppa smoothisbowl med eller ha på sin yoghurt eller gröt! Testa nästa gång du gör granola.
Recept: Chokladgranola med banan
Dessert och godis
Sugen på efterrätter och godis? Här hittar du mina favoritrecept med choklad. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Här hittar du alla mina recept på dessert, efterrätter och godis
Följ mig gärna här
Här kan du följa mig för fler recept, tips och inspiration: