glutenfri chokladkaka sockerfri

Choklad & kokoskaka utan socker eller sötningsmedel

av Cecilia Folkesson

Visst går det baka utan socker. Men det går även kanon att baka utan sötningsmedel. Stevia i all ära, men att locka fram sötsug tycker jag känns sådär. Även om man enligt sötningsmedels-fantaster inte fastnar i sockerträsket med stevia och dyl, vänjer man sig vid den söta smaken. Tycker jag. Och denna blev kanon! Helt utan socker. Helt utan sötningsmedel. Testa!

 

Chokladkaka med kokosmjöl
5 ägg
50 gram smör eller kokosolja
1 dl kokosmjöl
1-2 krm vaniljpulver
1 msk fiberhusk
1-2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Hackad mörk choklad
Kokosflingor till formen

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll i äggen och rör ner det smälta smöret. Rör ner lite hackad mörk choklad.
Smöra och “bröa” en brödform med kokosflingor, bred ut smeten och grädda i 25 minuter!

 

20120907-094800.jpg20120907-094809.jpg

20120907-094827.jpg20120907-094818.jpg20120907-094837.jpg20120907-094843.jpg

Du kanske även gillar detta

32 kommentarer

Rebecka 7 september, 2012 - 10:17

Kan man byta ut något mot kokosmjölet och fiberhusken? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 7 september, 2012 - 11:22

mot vad menar du?

Svara
Rebecka 7 september, 2012 - 15:51

Vad som helst 🙂

Svara
Therese 7 september, 2012 - 10:49

det där ser sjukt gott ut! den får det bli till ikväll 🙂

Svara
Therese 7 september, 2012 - 17:08

Kakan ratades totalt av sambon och sonen men jag gillade dem verkligen 😀 Kanongod med vispad grädde!

Svara
Cecilia Folkesson 8 september, 2012 - 10:41

haha nästan samma här. min man tyckte inte om den.

Svara
Therese 8 september, 2012 - 14:15

Tänkte testa att göra muffins och frysa in 🙂 Eftersom jag är den enda som äter den (och min sockeravgiftade mamma). Och kan man byta ut kokosmjölet mot mandelmjöl tro?

Svara
Terese 7 september, 2012 - 11:34

Kan man ha pofiber istället för kokosmjöl? Ska absolut testa den här kakan. Ser supergod ut. Mums. 😀

Svara
Eva 7 september, 2012 - 13:53

Yummi, yummi måste testas redan ikväll det är ju FREDAG!

Svara
Injo 7 september, 2012 - 13:55

Ser gott ut, men helt sockerfri blir den inte. Mörk choklad innehåller socker som sötning (ofta ospecierad mängd, för just lindts 70% dessert choklad så kommer socker som 2:a innehåll i förteckningen).

Svara
Cecilia Folkesson 7 september, 2012 - 15:56

Fast den hackade chokladen kan man ju hoppa över om man vill 😉

Svara
Caroline 29 oktober, 2013 - 13:50

Det var just min tanke… att det måste ju finnas lite socker i chokladen 🙂

Svara
Rebecca 7 september, 2012 - 14:04

What?! Har du fått tak i sjokolade uten sukker? Sverige ass, må ta meg en tur :D… Hva trur du, må være mulig å bytte ut smøret mot kokosolje for å gjøre den mer paleo-vennlig?

Svara
Lisa 7 september, 2012 - 14:37

Hej!

Gud vad gott! Tack så mycket för en grymt inspirerande blogg!

Jag hänger med i rutakuten för fullt, har dock inte mailat in en bild till dig pga rent ut sagt dåligt självförtroende – men det ska ändras nu! Efter 5 månader med lchf har jag gått ner 14 kg och har nu bmi på 21, perfekt, så nu är det dags för att finslipa musklerna!

Jag måste bara fråga, efter varje gång jag gjort magövningarna (som verkligen känns) , ser min mage dubbelt så stor ut som innan. Jag antar att det är musklerna som är trötta och att det här är ett bra tecken, men vill mest bara kolla så det här är normalt!

Tack igen för en fantastisk blogg!

Svara
Cecilia Folkesson 8 september, 2012 - 10:42

tack 🙂
ingen aning om varför det blir så… testa ett tag till och se om det blir bättre. Annars kanske du ska avvakta? Om det inte känns bra menar jag. Man ska lyssna på sin kropp 🙂

Svara
Linda 7 september, 2012 - 19:55

Den låter god, tack för tips! Jag funderar på om det inte går att byta ut en del av kokosmjöl/fiberhusk till mandelmjöl?

Jag brukar själv göra en chokladkaka på mörk (minst 70%) choklad, smör och ägg. Den smakar mycket och blir som en mjukare variant av chokladfondant.

Svara
Cecilia Folkesson 8 september, 2012 - 10:40

kanske går. vet inte hur konsistensen blir dock… testa 🙂

Svara
Karin 7 september, 2012 - 20:41

Hej!

Ser jättegott ut!!
Vad säger du om LCHF debatten som är aktuell nu igen. Det finns ingen långsiktig forskning som visar på att LCHF är bra i längden. Bra så länge man går ner i vikt (om man lider av fetma) och mellan 6 månader till 2 år men sedan hävdar vissa läkare att risken för cancer ökar markant i framförallt colon. Självklart ska man utgå från sig själv, vad som funkar för mig osv men som bloggare har man väl ändå ett visst ansvar eller hur känner du?
Mvh!

Svara
Cecilia Folkesson 8 september, 2012 - 10:40

hej karin! svarade på ditt mail i ett nytt inlägg 🙂
/ cecilia

Svara
Veronica 10 september, 2012 - 19:44

Jag hade inget kokosmjöl, tog istället mandelmjöl men min smet blev inte alls så kletig och fast i konsistensen som din ser ut att vara. Står i ugnen nu, får se om resultatet blir bra ändå. Har aldrig testat kokosmjöl, smakar det kokos?

Svara
Cecilia Folkesson 10 september, 2012 - 20:05

kokosen gör det väldigt kletigt. Smakar lite kokos, men inte för mycket. Testa nästa gång 🙂

Svara
Emma K 11 september, 2012 - 10:18

Sjukt bra recept!! Tack!

Svara
maja 26 maj, 2013 - 15:44

Hej!
Säkert god kaka, men det är ju dumt att skriva att den är utan socker när den innehåller ckoklad. Den blir ju säkert inte alls lika god utan choklad, såklart… =)

Svara
Malin 15 januari, 2014 - 20:20

Mmm… De ser såå goda ut. Önskar jag kunde prova dem, men kakao triggar igång mitt sockerberoende. Vet du om det finns något annat man kan ersätta kakao med? Kanske carob? Kardemumma? Saffran? Fast jag vill helst ha chokladsmaken.

Jättebra blogg du har 🙂

Svara
Jen 25 mars, 2014 - 06:45

Hej
Går kakan att frysa?0

Svara
Cecilia Folkesson 27 mars, 2014 - 06:58

Har inte testat, men det borde väl gå

Svara
sabina 6 oktober, 2014 - 12:09

det där är väl inte paleo, det är mjölk i chokladen

Svara
Jassa 4 december, 2014 - 22:59

Det är inte mjölk i mörk choklad 😉

Svara
Kerstin Oksanen 1 maj, 2015 - 12:58

Undrar hur någon kan tycka den kakan var god. Hade tänkt bjuda en som är både diabetiker och glutenintolerant men det vågade inte jag. Kerstin

Svara
Cecilia Folkesson 19 maj, 2015 - 04:12

Beror nog på om man är van vid socker eller inte. För mig är kokos sött i smaken. Tråkigt att du inte gillade 🙂

Svara
Marina 20 maj, 2015 - 21:33

Den här ska jag prova. Kakao är ju lite bittert i smaken så för att balansera det krävs salt (salt balanserar besk/bitter) , har du glömt saltet i receptet eller har du bakat den utan salt? Vanilj är en smak som hjärnan tolkar som “sött”. Jag tänker lägga i lite blåbär i smeten, dels för näringen men också för att ytterligare balansera beskan. Några har frågat om mandelmjöl – mandelmjöl har ju 40% mer kalorier än kokosmjöl, men annars borde det inte spela nån större roll.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More