Chiapudding eller chiagröt är perfekt att göra på kvällen och ställa in i kylen för att toppa med sina favoriter på morgonen. Föredrar man en varm frukost är quinoagröten ett bra alternativ. Tar längre tid att göra men har man tiden på morgonen är detta ett supergott och mättande alternativ! Båda är naturligt glutenfria och kräver inga mejeriprodukter.
Höstig chiabowl med fikon
(1 port)
2 msk chiafrön
1,5 dl cashewmjölk (eller annan nötmjölk)
1 krm vaniljpulver
1 krm kardemumma
Gör så här:
Blanda chiafrön med nötmjölk och vaniljpulver och kardemumma.
Låt stå i kylen i ca 30 minuter eller över natten. Rör runt någon gång under tiden.
Toppa med skivade färska fikon, sötmandel, pumpakärnor och färska eller torkade granatäppelkärnor.
Här hittar du recept på hemmagjord nötmjölk. Det går lika bra att använda annan nötmjök.