Boktips!

av Cecilia Folkesson

För att vara riktigt effektiv läser jag två böcker samtidigt : )
Har ni inte läst dessa, gör det!

Tänk om alla elever i skolan var tvungna att läsa dessa böcker istället för “På västfronten intet nytt”.  Vem bestämmer sånt egentligen? Och vart skickar vi listan med namnunderskrifter?

 

20130130-064819.jpg

20130130-064824.jpg

Du kanske även gillar detta

10 kommentarer

Josefin 30 januari, 2013 - 08:33

Hihi Cecilia, jag är lärare och vi läser Inte På västfronten intet nytt . . men om vi hade det så hade det funnits ett syfte. Men det är nog så det är, jag kan likagärna läsa dessa böcker men det kommer nog inte hjälpa. Just nu. Längre fram kanske. Och gärna föräldrarna tillsammans med sina barn är ännu bättre för jag som förälder är den som handlar. Jag skall definitivt läsa den om bröd. Tack för tipset! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 30 januari, 2013 - 16:53

haha, vi var tvungna att läsa den 🙂 Syftet? Ingen aning. Men jag hade hellre lärt mig om vetet och sockrets påverkan.

Svara
Evelina 30 januari, 2013 - 10:24

Samtidigt som det känns som att vi är på väg i rätt riktning med tanke på hur omtalat och stort detta är nu så känns de ändå som att dom med makten bara stretar emot och snarare går baklänges genom att bla. förbjuda smör i skolor och bara ha lättprodukter.

Tänk om det fick handla om hälsa istället för pengar.

Svara
Föräldrafitness 30 januari, 2013 - 10:25

Jag hoppas verkligen att eleverna aldrig behöver läsa LCHF böcker utan en kompetent lärare som kan hjälpa eleven att kritiskt granska texterna.

Svara
Cecilia Folkesson 30 januari, 2013 - 16:51

Det borde ju gälla Livsmedelsverkets råd. In med en kompetent lärare som försöker förklara för dom stackars barnen varför dom ska äta margarin istället för smör i skolan.

Svara
Kajsa 30 januari, 2013 - 10:30

Hej!
Jag hoppas att du kan svara på en fråga angående kosten. Jag tränar 6 dgr/vecka. 3 dgr crossfit, dock har vi inte crossfitbox här där jag bor utan vi kör så gott vi kan, ca 60 min /pass, de tre andra dagarna blir det antingen styrketräning eller nått konditinspass. Jag har ätit enligt LCHF i tre år och det funkar toppen för mig. Däremot vad jag undrar över är proteinintaget. Finns det någon anledning att överhuvudtaget tillsätta extra protein om man äter rätt? Eller ska man bara göra det om man vet med sig man fått i sig lite under dagen. Hur tänker du kring detta? Tusen tack för en bra blogg, mkt inspiration!

Svara
Cecilia Folkesson 30 januari, 2013 - 16:57

Jag anser mig äta bra mat, och jag tar inga proteintillskott. Sen äter jag ju så klart mer kött än en vegetarian, men inte överdrivet mycket. Jag äter rätt mycket ägg också. Jag vet inte hur strikt LCHF du kör, men om du tränar såpass mycket hade jag inte kört strikt lchf utan mer grönsaker, rotfrukter, nötter och bär. 🙂

Svara
Sandra 30 januari, 2013 - 14:26

Tack för bra tips! Ett till tips är the food revolution på youtube!

Svara
Modesty 30 januari, 2013 - 17:43

Kanske komplettera med “Fat chance” av Robert Lustig och “The art and science of low carbohydrate performance” av Volek & Phinney

Svara
Veronica 30 januari, 2013 - 17:57

En liten fundering bara! Vart hittar du ditt kokosgrädde? Och villa tips och råd skulle du ge om min tanke är att dra ner på mejeriprodukterna. Vad ska jag tänka på, vad tillåter jag istället? Behöver jag tillsätta något annat? Tavlan för svar!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More