Bästa hudvården

av Cecilia Folkesson

Jag har de senaste månaderna slopat allt vad ansiktsrengöring och krämer heter, och endast hållt mig till mandel- och ricinolja. Min hy har aldrig varit bättre! Och det faktum att de två flaskorna räcker i nästan 3 månader och kostar knappt 120 kronor gör det ju ännu bättre!

Ricinoljan rengör och mandeloljan håller torr/fet hud borta.

Såhär gör jag:
Blanda 2/3 mandelolja och 1/3 ricinolja i en liten plastflaska (finns på Apoteket, hm, Åhléns) eller häll ut lite direkt i handen. Gnid in ansiktet noga. Tvätta bort oljan med varmt vatten och handduk. Till och med vattenfast mascara går bort!

Tidigare inlägg om varför vanlig hudrengöring är kass…

Du kanske även gillar detta

19 kommentarer

Cathrin 26 augusti, 2012 - 21:34

Riktigt sugen på att testa detta! Du använder alltså ingen återfuktande produkt – detta ger både rengöring och fukt?

Svara
Cecilia Folkesson 26 augusti, 2012 - 23:18

bara dessa två tillsammans. inget mer behövs. det är det som är det bästa! räkna med att det tar några dagar innan huden “vänjer sig”.

Svara
S 27 augusti, 2012 - 15:14

Så du använder verkligen ingen återfuktnings kräm!? Men hjälp jag som har sandpapper till hy, hur funkar det då för mig? Tror du man smörja in mandelolja i ansiktet och ha kvar under sminket? Jag är jätte torr i ansiktet. Hur gör du med ögonen? Ingen kräm där heller?

Svara
Jennifer 26 augusti, 2012 - 21:43

är det helt vanlig mandelolja? Jag har hittat mandelolja i stor förpackning i mataffären som jag använder i matlagning, tror du det är samma? Står bara refined almond oil under innehållsförteckningen…

Svara
Cecilia Folkesson 27 augusti, 2012 - 09:03

Jag har köpt min på apoteket, finns i hälsokosten också. Vet inte hur det är med den oljan…
/ Cecilia

Svara
Rebecca 27 augusti, 2012 - 08:09

Jag har provat detta i 3 veckor efter att ha läst ditt innlägg. Min hud innan vill jag beskriva som fet och med en mild form for vuxenakne, men samtidig torr och stram. Jag har provat allt som finns där ute… A.L.L.T. Det bästa har varit den där balanserande känslan i ansikten. Alla som undrar om dem ska prove, måste göra det! Google “Oil Cleansing Method”. Finns massa informasjon på nätet. Dem 2 första veckorna var verkligen som en uppenbaring, men nu den sista veckan har jag fått en del break-outs. Kanske jag inte har bytt handduk ofta nog. Kör du typ masker och peeling nånting i tillägg?

Svara
Cecilia Folkesson 27 augusti, 2012 - 09:05

Precis så va min hud också, fet/torr.
Jag har klippt ut små bitar ur en vanlig frottehandduk, och jag tvättar ur dom med tvål varje gång jag använt en. Annars härsknar oljorna i dem. Testa det 🙂
Jag gör inget annat, men ska testa en egen peeling, lägger ut det när det är testat.

Lycka till!

Svara
mb 27 augusti, 2012 - 17:14

känner mig så kluven. jag VET ju att ocm är bäst för huden, men jag har testat så många gånger och “misslyckats” varje gång. i början gjorde jag som rekommenderat – alltså att “ånga bort” oljan – något som var väldigt jobbigt att göra varje dag då det tog 15minuter bara att tvätta ansiktet. men du torkar alltså av oljan? gnider du liksom hårt för att få bort oljan eller duttar du bara med handduken på ansiktet?
(har testat flera gånger iom att jag blev så rädd första gången – fick extremt äcklig hy, MEN det var ju något bra egentligen, huden gjorde sig ju av med all skit. men det visste jag inte första gången haha)

Svara
Anna 28 augusti, 2012 - 20:46

Tack för tipset. Har hitat en stor flaska (500ml) då jag även ska använda till håret oxå. 🙂 Jag vill nämligen ha tjockt och långt hår.

Må så gott!

Svara
Anna 28 augusti, 2012 - 20:46

Tack för tipset. Har hitat en stor flaska med ricinolja (500ml) då jag även ska använda till håret oxå. 🙂 Jag vill nämligen ha tjockt och långt hår.

Må så gott!

Svara
Jennie 29 augusti, 2012 - 10:48

Jag är sugen att testa.
Gick in på apoteket och skulle slå till men hon i kassan var skeptisk t ill att använda ricinolja till ögonen. Hon sa att det kunde svida. Inget du märkt?

Svara
Cecilia Folkesson 29 augusti, 2012 - 10:51

äh, man blundar ju och torkar av med varmt vatten. Har jag verkligen inte märkt av 🙂

Svara
Jessica 15 september, 2012 - 07:33

Hur gör du på morgonen? Jag måste alltid tvätt ansiktet ordentligt på morgonen. Smörjer du inte in dig alls då? Jag har tagit bara lite mandelolja som jag torkar bort på samma sätt.

Svara
Cecilia Folkesson 18 september, 2012 - 20:04

ibland tar jag lite mandelolja på morgonen. men då tvättar jag inte bort det

Svara
Anna 19 september, 2012 - 02:20

Hej Cecilia!

Jag är gravid i 4 månaden och har alltid haft den typ av hud som beskrevs ovan. Vet du om det är “safe” att använda denna oljblandning när man är gravid. Har hört att man ska akta sig för ricinolja när man är gravid men kan inte hitta någon information om det.. Tacksam för svar! Tack för en super blogg!!!

Anna

Svara
Pernilla 11 december, 2012 - 21:16

Hej!
Nu har jag också tagit tag i att försöka få bukt med min hy. Har blandat 1/3 ricinolja och 2/3 mandelolja i en flaska… Så nu sköljde jag ansiktet med ljummet vatten, tvättade med blandningen och sköljde av ansiktet med ljummet vatten. Torkade sedan ansiktet med en vanlig tvättlapp från ikea. Så, gjorde jag rätt nu? Ska all olja bort ur ansiktet, alltså ska jag gnugga bort den, eller ska jag bara torka av ansiktet? 🙂 Vore skönt att göra rätt på en gång… 😉 MVH Pernilla

Svara
Cecilia Folkesson 12 december, 2012 - 00:21

Halloj! Såhär gör jag:
1 tvätta händerna
2 häll ca en 5-kronas storlek av oljeblandningen i handen
3 gnugga in i ansiktet och runt ögonen
4 tvätta bort med en trasa med ljummet vatten
5 tvätta ur trasan med lite tvål

Lycka till 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More