Bästa frukosten. Igen

av Cecilia Folkesson

Kokosgröt / Paleogröt

2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosgrädde
Salt
Kardemumma
Vaniljpulver

Vispa ihop på låg värme i en kastrull till bra konsistens. (Inte för rinnig och inte för torr) Servera med kokosmjölk eller mandelmjölk, nötter, bär, cocoa nibs, riven kokos eller vad du gillar!

Enjoy!

Du kanske även gillar detta

16 kommentarer

Gunilla Ullenius 13 september, 2013 - 20:56

Jaaa, den är jättegod. Åt den senast igår.

Svara
Cecilia Folkesson 15 september, 2013 - 19:55

Visst är den!

Svara
Viwa 13 september, 2013 - 23:23

Har nån provat på mandelmjölk?

Svara
Biggan 15 september, 2013 - 11:39

Jepp, jag lagar egen mandelmjölk enligt Cecilias recept här på sidan (sök mandelmjölk så hittar du det). Orsaken till att jag lagar egen är att den som säljs här där jag bor är fruktansvärt dyr. 🙂 Tycker dock att det funkar riktigt bra att göra egen och använda! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 15 september, 2013 - 19:56

Massa tråkiga tillsatser i den köpta också!

Svara
Cecilia Folkesson 15 september, 2013 - 19:56

Det finns ett recept på mandelgröt på sidan om du söker. Dock inte lika god 😉

Svara
Biggan 17 september, 2013 - 11:00

Smaken är som baken 😉 Jag gillar mandelgröt bättre än kokosgröt! 😉 Men det var längesen jag lagade kokosgröt, kanske ska va lite wild and crazy och laga den i stället imorgon! 😉
Tack för en riktigt bra blogg! 🙂

Svara
Helena 14 september, 2013 - 08:56

Absolut på topplistan, när det vankas frukost. I dag har vi dock avnjutit svärmors frukostbröd;-) Det gick hem även hos den yngsta familjemedlemmen!

Svara
Cecilia Folkesson 15 september, 2013 - 19:56

Kul!

Svara
Andreas Kjörling 14 september, 2013 - 13:05

Ett bra tips att ta med på fjällvandringen. Här får du ett av mina middagstips som tack!
http://www.kjorlingwine.com/sprodbakad-pankolax-med-mathavre/
Mvh
Andreas Kjörling, prisbelönt författare & sommelier

Svara
Cecilia Folkesson 15 september, 2013 - 19:58

Tack så mycket 🙂

Svara
cecilia 17 september, 2013 - 10:26

Har du testat att ha lite banan i? Behövs inte en stor bit för att smaken ska bli tiptop! Skulle säkert funka till efterätt också:) http://ceciliajacobson.forme.se/2013/september/en-variant-av-grot.html

Svara
ems 6 november, 2013 - 22:37

shit vilken god gröt! använder inte kokosmjöl utan hade paranötsmjöl från mandelkvarnen hemma. hade i lite extra peppar oxå- väldigt underskattat. serverade med solöga (en klick smör som får smälta) och grädde.
detta ska göras fler gånger

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More