Frukosttips: Bananscones!
Dessa scones på banan, ägg och kokosmjöl blir saftiga och supergoda. Perfekta att göra till helgfrukosten, de tar max 20 minuter från att man börjar mosa bananen tills du har rykande färska scones på frukostbordet! Bred på ett lager nötsmör eller med en skiva ost och grönsaker. Man kan även göra ett gäng och ha i kylskåpet, perfekt som mellanmål till barnen! Extra goda blir de om man då rostar dem eller värmer upp dem i ugnen.
Bananscones
(3 små scones)
1 banan
1 ägg
4 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° C.
- Mosa bananen eller kör med stavmixer, knäck i ägget och blanda till en jämn smet.
- Rör ihop kokosmjöl, bakpulver, kanel och salt. (Sila gärna kokosmjölet så slipper du klumpar.)
- Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser.
- Klicka ut 3 scones på bakplåtspapper. Smeten blir ganska lös.
- Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 10-15 minuter.
- Servera med nötsmör eller grönsaker.
Följ mig här:
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
8 kommentarer
Mums så gott! Får bli till helgens frukostmys
Det tycker jag 🙂 De är godast helt nybakade.
// cecilia
Goda, perfekt efter träning 🙂
Går det att byta mot rismjöl tro?
Har inte testat – men kolla en omvandlingstabell för alternativa mjöler då dessa suger upp vätska på olika sätt 🙂
// Cecilia