Ät choklad slipp stroke och hjärtsjukdommar?

av Cecilia Folkesson

Visst ren kakao är säkert jättebra, men socker, mjöl och e-nummer är det definitivt INTE.

Och det finns i kakor, Marabou choklad, i princip all 70% mörk choklad, efterrätter med choklad, så i typ all choklad.

Tänk på det innan ni börjar frossa i choklad i tron om bättre hjärta och mindre stroke..

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Johan 18 september, 2012 - 15:30

Bra reklam för chokladförsäljaren men om man även läste innehållet i artikeln, fick man reda på att det var typ 15g choklad som var bra för hjärtat men att det fanns andra hälsorisker med förtäring av choklad/kakor.

Svara
Cecilia Folkesson 18 september, 2012 - 19:35

så klart. socker tex : )

Svara
Emma Kihlberg 18 september, 2012 - 20:41

Jag skulle vilja läsa den där studien … jag tänker inte börja äta mer choklad … men man kan ju inte heller bara avfärda studien utan vidare. Dom menade ju på att även vit choklad minskade risken för stroke – och den innehåller väl 0% kakao? Ja, nä, märklig studie.

Svara
Emma Kihlberg 18 september, 2012 - 20:45

Jag tycker den här studien påminner om den som man gjort på rött kött. Man undersöker korv och pastejer och annat rött kött med diverse e-nummer och tillsatser – och påstår att det är köttet i sig som är cancerframkallande. Nä, det kan jag bara inte tro på …

Svara
Cecilia Folkesson 18 september, 2012 - 21:01

precis så! bra jämförelse

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More