331
Visst ren kakao är säkert jättebra, men socker, mjöl och e-nummer är det definitivt INTE.
Och det finns i kakor, Marabou choklad, i princip all 70% mörk choklad, efterrätter med choklad, så i typ all choklad.
Tänk på det innan ni börjar frossa i choklad i tron om bättre hjärta och mindre stroke..
6 kommentarer
Bra reklam för chokladförsäljaren men om man även läste innehållet i artikeln, fick man reda på att det var typ 15g choklad som var bra för hjärtat men att det fanns andra hälsorisker med förtäring av choklad/kakor.
så klart. socker tex : )
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/choklad-minskar-risken-for-stroke
Jag skulle vilja läsa den där studien … jag tänker inte börja äta mer choklad … men man kan ju inte heller bara avfärda studien utan vidare. Dom menade ju på att även vit choklad minskade risken för stroke – och den innehåller väl 0% kakao? Ja, nä, märklig studie.
Jag tycker den här studien påminner om den som man gjort på rött kött. Man undersöker korv och pastejer och annat rött kött med diverse e-nummer och tillsatser – och påstår att det är köttet i sig som är cancerframkallande. Nä, det kan jag bara inte tro på …
precis så! bra jämförelse