oatly pinnglass mejerifri

Äntligen: mejerifri glass på pinne!

av Cecilia Folkesson

Lycka när det äntligen finns glassalternativ till alla barn! Sid som har alopecia (en autoimmun sjukdom som gör att man tappar håret fläckvis eller helt) har inte ätit varken gluten eller mejeriprodukter på över ett år. Inte bara håret har växt tillbaks utan han mår så mycket bättre. Han klagade ofta på magknip innan och det gör han nästan aldrig längre. Det har blivit en rejäl omställning för hela familjen när det kommer till maten. Förut lagade jag mat till resten av familjen för att göra en variant jag själv hade lust att äta. Barn är ju oftast inte så villiga att äta broccoli istället för ris…

Nu när Sids mat är så begränsad finns det varken tid eller ork att göra olika maträtter, dels åt honom och sen även till mig.

Så nu äter hela familjen mejerifritt och utan gluten. Visst, någon skål yoghurt och några mackor åt resten av killarna då och då, men all mat som lagas är absolut gluten och mejerifri.

Men när man äter ute, är hos kompisar, på picknick eller bara vill ge killarna en glass blir det ofta struligt. Visst, det finns isglass, men de innehåller ofta bara vatten, socker och massa konstiga och ohälsosamma färgämnen. Även om Sid är väldigt duktig och förstående med maten kan man riktigt se på honom hur avundsjuk han blir när de andra barnen får en gräddglass och han själv sitter där med sin lilla isglass…

 

oatly pinnglass mejerifriSå igår när vi hittade en Oatly-pinnglass med jordgubb var det en väldigt nöjd liten kille som satt där och åt på sin “riktiga” glass. Mer sånt!

 

oatly pinnglass mejerifri
Oatly har även glass i liter-förpackningar. Ett bra alternativ om man inte är hemma och har hemmagjord glass i frysen, eller hittar ännu bättre alternativ som raw-glassar som ofta är helt naturliga.

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Ylva Johansson 12 augusti, 2016 - 10:26

Hej,
Jag vill gärna tipsa om Mormor Magdas glass. De har tyvärr inga mejerifria pinnglassar, men de har otroligt god mejerifri glass i vanliga förpackningar. De ska finnas på.
Ica City Knalleland.

/Ylva

Svara
Anna-Maria 12 augusti, 2016 - 13:11

Rice från gb är ett annat mejerifritt alternativ, finns som strut (som jag har för mig är glutenfri) och lösglass. Tofuline Pearl finns som pinnar på vår Ica maxi. Har sett andra alternativ på deras webbplats men ej i verkligheten.

Svara
Jeanette 12 augusti, 2016 - 13:15

På ICA Maxi i min hemstad finns sedan i våras en supergod (men dyr, 69:90 för 0,5 liter) ekologisk glass gjord på kokosgrädde och naturliga smaksättare, sötad med agavesirap. Den heter GoCoconuts och finns med smak av ananas, mint, hasselnöt, moccha, vanilj samt choklad. Tyvärr bara i pappersbägare, inte på pinne, men vad gör det när den är såååå mycket godare än socker- och skummjölksalternativen?
/Jeanette

Svara
Alexandra 12 augusti, 2016 - 13:55

Funkar inte Rice struten? Den struten är glutenfri. Favoriten i förpackningen är just nu är Holly & Dans raw chocolate and peanut crunch. Dessutom 39 kr så ett bättre pris än de flesta glasser med ett bättre innehåll.

Svara
Aleksandra 19 augusti, 2016 - 10:18

Jag vet inte hur strikta ni är med gluten men Oatlys pordukter är inte glutenfria. De använder vanlig havre som inte räknas till glutenfri.

Jag har själv barn som inte kan äta vete (jag vet, det är inte samma sak som gluten men väldigt nära när man läser på förpackningarna på innehållet) eller mjölk. Det är ett pusslande att laga mat ibland.

Vi köper Rice glass ibland. Jag är måttligt förtjust över innehållet i den, men det är de tillfällena när alla andra sitter med en stor gräddglass som den är räddningen. Eller på skolan när alla andra får sin piggelin, den är inte vetefri, då får det bli R-ice struten till mitt barn.

Mormor Magdas glass å andra sidan är ljuvlig!
Lakrits och hallon (jag som hatar lakrits!!) och deras choklad glass. Alltså WOW!!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More