Alla vill ha mackor!

av Cecilia Folkesson

Det som de flesta verkar sakna när de går över till LCHF/paleo/lågkolhydratskost/glutenfritt/sockerfritt är mackor. Vad är grejen med mackor egentligen? Men när man varit mack-fri i flera år blir det extremt lyxigt när ett kafé har LCHF-mackor. Det tycker till och med jag som kommit över mitt mack-begär för länge sen.

Här kommer mitt favoritrecept på bröd:

paleobröd

Kokosbröd / Paleobröd
50 gram smält kokosfett
5 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1-2 msk linfrön

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Smält kokosfettet och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sen ihop allt. Bred ut i formen och strö över linfrön och pumpakärnor. Grädda i ca 25 min.

Enjoy!

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Bumbina 19 mars, 2014 - 10:38

Gör ditt kokosbröd ofta, men jag äter bara mackor på helgen till frukost. På veckorna har jag bestämt att jag inte får äta mackor. Känns väldigt lyxigt att få en god macka på helgen och ta en lååång frukost. 🙂
Har aldrig varit med om att det finns LCHF-mackor när jag fikar. Tar oftast bara kaffe och om jag är hungrig och det inte finns andra alternativ tar jag en vanlig macka utan bröd. 🙂

Svara
Barbro 19 mars, 2014 - 12:28

Hej Cecilia!
Har du lust att tala om vilket café det var, och tror du att de kommer att ha det regelbundet i sitt sortiment?
Om du har tid och lust att svara så gör det gärna på Insta.
Där finns jag som afBabs.

Varma vårregnshälsningar/Barbro ♥

Svara
Lotta 19 mars, 2014 - 12:32

Ja, det där med mackor! För mig handlar det nog mycket om detta att det går snabbt o lätt även om jag nu vet att det finns alternativ. Har gett upp möjligheten att hitta ett gott lchf-bröd jag tycker de flesta blir gummiaktiga! Däremot gott att rosta. För min del handlar det om att göra mig kvitt med vanan som ligger rotat efter dryga 30 år!

Svara
Emma 19 mars, 2014 - 18:28

Jag har inte ätit en smörgås på snart ett år och blev väldigt förvånad över hur snabbt jag slutade längta efter det. Jag har hela livet varit helt galen i smörgåsar så jag trodde det skulle bli svårt. I början bakade jag en del lchf/paleobröd eftersom jag hade lite svårt att tänka om kring frukost men sedan i höstas är frukost inte smörgås för mig utan ägg och majonnäs, rester eller tex typ pyttipanna med kött och grönsaker. Och jag älskar mina nya frukostar! Dessutom blir min man ofta avundsjuk på min frukost så jag får göra dubbelt upp

Svara
Sofie 19 mars, 2014 - 19:14

Ser fantastiskt gott ut! Ska prova receptet i helgen.

Svara
Åsa 19 mars, 2014 - 22:50

Jag har ätit hembakat LCHF-bröd till frukost sedan jag började med kosten för 3 år sedan och det “räddade” mig. Jag tycker INTE om varm mat till frukost så rester, stekta ägg och omeletter går bort. Jag brukar göra nöt- och frömuessli då och då men det är för gott och jag överäter den lätt vilket leder till ett för högt kolhydratintag redan från morgonen. Jag förstår personligen inte varför man ska behöva skämmas för att man gillar bröd. Jag äter mitt lågkaloribröd, håller mig mätt i 6 timmar och har gått ner alla mina överviktskilon. Det är väl trots allt ingredienserna och inte namnet som är det viktiga.

Svara
ellen 20 mars, 2014 - 09:27

det där såg så gott ut så jag var tvungen att baka när jag kom hem från jobbet igårkväll. smakar fantastiskt med massa skinka på, mmmm! tack för receptet!

Svara
Andreas 28 maj, 2016 - 18:20

Jag gjorde exakt så som det stod. Men det blev inte bra :S
Brödet blev jätte platt :S

Svara
Cecilia Folkesson 28 maj, 2016 - 19:59

Men vad konstigt? Funkar för mig.
/ Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More