3 x grönkål

av Cecilia Folkesson

Nu är grönkålssäsongen igång! Hittade denna svenska ekologiska grönkål i en liten smidig förpackning som inte tar upp hela kylen.

Här kommer tre tips på hur man kan använda grönkålen:

Grönkålschips
Grönkålsblad
1-2 msk olivolja
Himalayasalt

Sätt ugnen på 200 grader. Riv bort grönkålsbladen från stammen. Lägg i en skål och häll i olivolja och strö över salt. Blanda och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.

 

Grönkålssallad
Ett knippe grönkål
1 tomat
1 Avokado
Saft från en lime
Havssalt+peppar

Ta bort stammen från grönkålen och strimla bladen. Hacka avokadon, skär tomaten i små bitar och blanda med grönkålen. Pressa över limesaft och strö över salt och svartpeppar.

 

Grönkåls-smoothie
Några blad grönkål
1 banan
1 knippe färsk mynta
Vatten

Mixa allt slätt.

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

FIT by Emma Hå 1 november, 2015 - 21:31

Den där salladen lät inte alls dum! Skall prova någon dag =)

Svara
Maximillian 2 november, 2015 - 20:58

Jag har blivit lite lat och köper numera nästan alltid färdigrepad i påsar på Willy’s. Jag tycker den är väldigt prisvärd till skillnad från exempelvis ICAs färdigrivna blomkål och färdigstrimlade morötter.

Svara
Cecilia Folkesson 4 november, 2015 - 23:11

Smart!
// cecilia

Svara
Lovis 16 november, 2015 - 08:31

Bra tips!
Sitter här på morgonkvisten och tänkte göra mig en smoothie, men har ingen mynta hemma…skulle man kunna ha i något annat istället?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More