När vi var små brukade mamma grodda. Det jag minns av detta är att en massa olika burkar, tyger, gummiband och rengöring. Det var alltså en hel affär när man skulle grodda…
Nu står den en groddburk hemma hos oss, men betydligt smidigare! Nu har vi groddar om 4-5 dar. Har satt barnen på rengöringen (som man gör genom att hälla vatten takt ner i nätlocket 2 ggr om dan) i hopp om att dom vågar smaka. Återkommer.
→ Uppdatering! Min kusin som är grodd-expert idiotförklarade mig pga felvänd burk. “Men pucko, du har ju burken upp-och-ner! Det kommer bildas bakterier och slem”. Så vände den som nedan. Förlåt Jessica. Ska inte upprepas.
Groddburken har ventilationshål/sil för att tillgodose groddarnas behov av ljus och luftcirkulation.
Finns här
Såhär groddar du
1. Mät upp rätt mängd frön (varierar mellan olika sorters frön).
2. Skölj fröna i en sil.
3. Blötlägg fröna i upp till 12 timmar och skölj därefter fröna noggrant igen.
4. Lägg fröna i groddburken och placera på ett ljust ställe i rumstemeperatur. (inte i direkt solljus)
5. Skölj två gånger om dagen
6. Om 4 till 6 dagar har du färdiga groddar!
2 kommentarer
Spännande! Blir sugen på att testa. Vad är det för frön man stoppar i burken? 🙂
Man kan ha i massa olika, men detta är alfa-alfa-frön. Det blir “vanliga” groddar man köper i affären. Supergoda! Testa!