fylld bakad sötpotatis

Bakad sötpotatis med grönkål och fetaost

av Cecilia Folkesson

Bakad sötpotatis är en av mina favoriter – och speciellt med fyllning!

 

Sötpotatis är ett supergott tillbehör som man kan göra många olika varianter på. Min absoluta favorit ät bakad sötpotatis med fyllning. Mitt tidigare recept med getost är kanon och det har gjorts många gånger!

Här kommer en ny variant av bakad sötpotatis fylld med fetaost, grönkål och kikärtor. Dessa funkar bra som en vegetarisk rätt om man har en sallad till.

 

Bakad sötpotatis

(4 st)

  1.  Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg sötpotatisen på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 40-50 minuter (beroende på storlek)

 

fylld bakad sötpotatis

 

Fetaoströra

0,5 paket fetaost
2 blad grönkål
0,5 förp. kikärtor
1 klyfta vitlök
Olja/smör att steka i
Salt & peppar

 

Gör så här:

  1. Skölj kikärtorna.
  2. Ansa och hack grönkålen.
  3. Fräs grönkål, pressad vitlök och kikärtor i olja eller smör, salta och peppra.
  4. Mosa fetaosten och blanda ihop med resten.
  5. Skär ett snitt i sötpotatisarna och klicka i fyllningen.
  6. In i ugnen till fetaosten fått lite färg, ca 5-10 minuter.

 

fylld bakad sötpotatis

 

Fler recept med sötpotatis

Här hittar du fler goda recept med sötpotatis. Klicka på bilderna för att komma direkt till recepten.


Här kan du följa mig:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

10 morsdagstips! - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 25 maj, 2020 - 13:15

[…] Bakad fylld sötpotatis […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More