Sen jag investerade i min nya slow juicer [adlink] har det blivit en hel del juicer. Jag börjar morgonen med en sellerijuice och sen brukar det bli en juice efter jobbet också. Just nu är det massa ingefära som gäller. Dels för att jag fick tag på ett stort paket ekologisk ingefära och dels för en liten förkylning som jag hoppas inte ska bryta ut!
Och Otis såg direkt på förpackningen att man kan göra sorbet i slow juicern – så nu tro han att det ska hända varje gång den åker upp på köksbänken. Inte så farligt i och för sig – för jag kör bara fryst banan och bär till honom. (Och en bit avokado när han inte ser. Såklart 😉
En av mina favoritjuicer just nu är denna:
Grön juice med grönkål och ingefära
1 grönt äpple
1 stor klyfta citron
1 stor näve grönkål
1 bit ingefära
Har man inte en slow juicer eller råsaftcentrifug kan man köra i en blender och sila. Blir nästan lika bra!
Försök att hitta ekologiska grönsaker och frukter, och glöm inte att at bort skalet på citronen, annars blir det beskt.
Fler gröna juicer & gröna smoothies:
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!
4 kommentarer
Hej Cecilia
Hur tycker du att slowjuicern fungerar. Jag tänker köpa en slowjuicer och när jag läste din kommentar kring Severin slow juicer blev jag nyfiken.
Fungerar den bra på nötter, grönsaker, frukter.
(spenat, selleri…)
Är ljudnivån hög?
Tack på förhand, tack för alla recept och fantastiska inlägg du ger.
Med vänlig hälsning
Mariette
Hej Mariette,
Den funkar utmärkt för juicer men du kan ev behöva en starkare för nötter mm… Den jag har är liten och prisvärd 🙂
Ljudnivån är låg, den liksom maler/pressar ner.
Och TACK <3
Kram
[…] vad gör man med blasten? Ner med den i den gröna juicen […]
[…] Grön juice Sellerijuice […]