”kokosnötsskålar”
hemmagjort vax

Har du testat att göra hemmagjort vax? Det är superenkelt!

En av de bästa sakerna just nu på “Veckans lista” var att slippa strumpor. Jag brukar alltid använda långa kompressionsstrumpor på höst och vinter. Älskar när det sitter åt! Men nu när man går utan strumpor kommer man inte undan med håriga ben längre. Och jag ska erkänna att jag slarvar (väldigt mycket) med att ta bort håren på benen. Upp till var och en såklart, men personligen gillar jag ben utan hår.

Jag brukar passa på att vaxa när vi är på Bali och sen kör jag epilator resten av året. Det gör att håren växer ut i omgångar och det blir inte lika tätt med hår.

Jag hade planerat att göra detta inlägg ett tag därav de extra långa håren på bilden nedan. (Jag skippade såklart att fota benen med hår då jag fick ett argt mail om hur osmaklig denna bild var?!

 

hemmagjort vax

Hemmagjort vax

(1 liten burk)
3 dl strösocker
1 dl vatten
1 msk pressad citron

– Låt koka upp i en kastrull och koka en på låg värme i ca 25 minuter.
– Häll upp i en burk och låt svalna.
– Vänta ca 1 timma innan du börjar vaxa så du inte bränner dig.

 

Så här vaxar du benen

Klipp bitar av t.ex. ett gammalt lakan. Man kan tvätta tygbitarna med varmt vatten och lite tvål och använda dem igen när du ska vaxa nästa gång.

 

hemmagjort vaxhemmagjort vax

Stryk på ett tunt lager vax på benet med tex en glasspinne. Stryk på en remsa tyg, gnugga lite och vänta ca 30 sekunder innan du rycker av den.

 

hemmagjort vax

Dra av den mot dig, allts nedifrån och upp.

Tvätta av benen när du är klar och smörj in med en neutral olja. Torrborsta gärna benen då och då för att slippa inåtväxta hårstrån.

 

hemmagjort vax

Förvara vaxet i en burk med lock. När du ska använda vaxet nästa gång, värm upp i ett vattenbad. Denna burk räcker till ca 3-4 gånger. Och beroende på mängd hår såklart!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Total
108
Shares

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*