”kokosnötsskålar”
torrborsta

Brukar du torrborsta kroppen? Huden är kroppens största organ och vår “tredje njure”. Därför borde vi ta extra bra hand om vår hud. Daglig torrborstning är ett bra sätt att gör detta på. Torrborstning stimulerar lymfsystemet, tar bort döda hudceller, stärker immunförsvaret, hjälper till att reducera celluliter och är bra för cellförnyelsen. Det ger dig en frisk hud som är extra mottaglig för näring och som kan andas.

Obs! Tänk på att inte smörja in huden med naturlig hudvård som innehåller mineraloljor, alkohol och syntetiska dofter.

 

Såhär torrborstar du:

1. Använd en borste med naturliga borst.

2. Stå gärna i duschen när du torrborstar så slipper du torka upp alla hudrester.

3. Börja nere vid fötterna. Borsta alltid i riktning mot hjärtat, aldrig ifrån. Borsta flera gånger på samma område. Borsta magen medsols, och glöm inte armhålorna där det sitter många lymfkörtlar. Var extra försiktig när du borstar över känsliga områden där huden är tunnare. Ju fler gånger du torrborstar, ju mindre känslig blir huden.

4. Ta en dusch när du borstat hela kroppen.

5. Torka dig och smörj in huden med en naturlig olja, t.ex. jojobaolja, mandelolja eller kokosolja.

6. Torrborsta gärna hela kroppen varje dag och glöm inte tvätta borsten med tvål och ljummet vatten ca 1 gång i veckan.

 

torrborsta

 

Fördelar med torrborstning

– Exfolierar död hud och är mycket effektivare än bodyscrubs man använder i tex duschen.

– Stimulerar lymfsystemet. När du torrborstar din hud hjälper du lymfsystemet att transportera bort toxiner (gifter) från kroppen. Tecken på problem med lymfsystemet kan vara t.ex. dålig blodcirkulation, celluliter, huvudvärk, spänningar i muskler, problem med leder och sömnproblem.

– Hjälper till att reducera celluliter. Celluliter är toxiner och restprodukter som samlats i fettvävnaden. Torrborstning hjälper till att öka blodcirkulationen och hjälper (ofta extra bra tillsammans med träning) kroppen att rensa bort dessa och på så sätt reducera celluliterna. Ju hårdare strån på borsten, desto mer ökar blodcirkulationen.

– Rensar porer. Torrborstning hjälper till att rensa porerna och får huden att kunna absorbera mer näring. Det hjälper även till att minska inåt-växta hårstrån efter rakning och vaxning.

 

 

Källor:
http://itsallabouti.info/benefits-of-dry-skin-brushing-and-how-to-2/#fO4Gd7PTrPVM5Tey.99
http://www.mindbodygreen.com/0-12675/a-step-by-step-guide-to-dry-skin-brushing.html

 

Total
267
Shares

21 kommentarer

 1. Om man följer din länk på borsten så kommer man till en borste med långt handtag. Är det den du visar? Och är då handtaget möjligt att tabort? Det står inte i företagets beskrivning.

  1. hej!
   Det är bara ett exempel på borste. Brukar va lättare att nå med en borste med skaft. funkar lika bra med en utan. Huvudsaken är att den har naturliga borst, och inte plast. Brukar även finnas i välsorterade matbutiker.

   Hälsningar cecilia

 2. Pingback: Hudvårdsrutin |
  1. Hej Nina,
   Största anledningen till att torrborsta huden är att hjälpa lymfa mm med rening. Gissar att man ska vara mer försiktig om man har känslig hud dock. Har dålig koll på det. Men testa försiktigt och lyssna på kroppen 🙂

   Hälsningar Cecilia

 3. Hej!

  Vilket rolig inlägg, ska genast köpa en borste och börja torrborsta. Ska man torrborsta varje dag eller räcker det med några gånger i veckan?

 4. Hej Cecilia,

  Ska borsten vara hårda? Beställde borsten du länkade till och håren på den var riktigt styva. Huden vänjer som säkert, men jag ville ändå ställa frågan :).

  / Emelie

 5. Hej, smörja in sig med jojobaolja efter man duschat har jag förstår ska va bra, men oljor jag haft på kropp innan ska man badda av. Vet du om man bör göra det med jojobaoljan med eller om man bara ska låta den sjunka in i huden?

 6. Är det bättre att torrborsta än att ha en blöt naturvante med vatten och tvål på medans man duschar? Det har jag gjort i många år. Dels går det fortare om man kan kombinera två moment, så tycker jag att det inte river lika mycket i mitt lite känsliga skinn. Men är det mycket mer fördelaktigt att torrborsta innan dusch så kanske jag ska överväga detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*