”kokosnötsskålar”
snowboard barn isaberg

Alltså snowboard! SÅ KUL!!! Denna helg spenderade vi i backarna i Isaberg.

I helgen åkte vi en sväng till Isaberg som ligger strax utanför Gislaved och bara en halvtimma från oss. Vi har åkt skidor med barnen två gånger och de har verkligen älskat det! Även om det har varit grymt kul att åka med barnen är just skidåkningen inte det roligaste. Både jag och Johan gillar snowboard bättre och jag har alltid haft en plan att få över dem till bräda. Inte bara för att vi tycker det är roligare, utan de kommer ha lättare att surfa sen. Och det kommer vi göra mer av i sommar.

Jag upptäckte ganska snabbt att det var ett tag sen jag stått på en bräda. Närmare bestämt 15-20 år sen!! Våra snowbordskills finns under Händelser: “Isaberg” på min Instagram.

Men efter några timmars nötande i barnbacken och i knappliften gick det! Hur det gick för barnen? Helt sjukt hur snabbt det fixade detta! De drog upp i liften, åkte ner röda backar, hoppade osv. Planen var att Otis skulle åka skidor med det var inte aktuellt alls. “Nej, BRÄDA!! Skidor är piss-tråkigt faktiskt”.

 

Hela familjen på snowboard!

isaberg snowboard familjsnowboard isaberg barnsnowboard isaberg barnbackenDetta åkband var räddningen för oss. Vi slapp liften de första åken. Att åka lift med snowboard är betydligt krångligare än på skidor. Otis skippade liftarna och åkte upp och ner här i flera timmar. Så bra!

 

snowboard barn isabergSjukt nöjd kille på “brädan”.

 

isaberg snowboard nybörjareÄven Zion och Sid som åkte för första gången började med bandet. Perfekt för nybörjare!

 

isaberg grillaMormor agerade grillmästare. Men ett tips om man ska åka en hel dag: Ät lunch inomhus. Barnen blev rätt kalla efter en dag utomhus. Även om det inte var kallare än nollgradigt.

 

isaberg barnbackenMut i backen!

 

isaberg hestraVila och varm choklad med nötmjölk.

 

isaberg hestra Zion var den modigaste och körde på för fullt i röda backen. Så glad att vi skippade skidorna och gick på snowboard relativt snabbt. Ju yngre, desto mindre rädda och stela.

 

snowboard barn isaberg snowbord isaberg Någon mer som tagit upp snowboardåkandet efter en massa år? Jaa trodde detta skulle vara som att cykla. Har man en gång gjort det är det bara att hoppa upp och köra. Så var det inte. Ramla i liften – Check, ploga ner för röda backa – Check. Men så kul! Nu tar jag aldrig på mig stenhårda pjäxor igen!

 

isaberg toppstugan Dag två: Tacolunch till barnens och Johans glädje i toppstugan.

 

isaberg hestra Och en välbehövlig vila…

 

Summering av första gånger på snowboard med hela familjen:

Plus
+ Barnen lär sig snabbt!
+ Så skönt att slippa ömma fötter och ben från pjäxor.
+ Barnvakt till de minsta. Otis pallade inte en hel dag utan gick och drack varm choklad, vilade en timma och lekte på lekplatsen.
+ Avståndet! 1 timma från Borås, mindre än 2 timmar från Göteborg!

Minus
– 2 dagar gick alldeles för fort.
– För varmt och lite för mycket regn.
– Har man åkt skidor innan blir det lätt att barnen jämför hur enkel skidåkningen var…

 

Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Total
16
Shares

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close